Фото: Министарство одбране
Uncategorized

Најмлађи официри примљени у јединице Војске Србије

У командама оперативних састава Војске Србије и организационим целинама Генералштаба примљени су најмлађи официри ВС, који су у суботу промовисани у чин потпоручника.

Њима су команданти и начелници представили организацију, мисије и задатке састава којим командују, али и права, обавезе и задатке који их очекују по пријему у јединице.

У Дому Војске Србије у Нишу младе старешине је примио командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Симовић је у присуству старешина из команде и потчињених јединица Копнене војске младим старешинама пожелео успех на првим официрским дужностима.

У Команди РВ и ПВО у Земуну потпоручнике распоређене у тај вид Војске Србије примио је њихов командант генерал-мајор Ранко Живак.

У касарни „Топчидер“ у Београду командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић пожелео је добродошлицу најмлађим потпоручницима тог састава Војске Србије.

Генерал Петровић их је упознао са задацима Команде за обуку и дужностима и обавезама које их очекују у предстојећем периоду, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Официре који су на прве дужности распоређени у Централну логистичку базу примио је командант базе бригадни генерал Петар Латковић.

Латковић је истакао да је ово велики дан за јединицу јер пријем најмлађих официра за сваку јединицу представља велико кадровско појачање.

Генерал Латковић је младим потпоручницима пожелео срећу на првим официрским дужностима, уз поруку да се увек придржавају Кодекса части јер су, како је истакао, част и знање најјаче оружје војника.

Потпоручници су потом обишли спомен-собу и упознали се са традицијама које ова јединица баштини.

Пријем најмлађих потпоручника одржан је и у Управи за телекомуникације и информатику Генералштаба Војске Србије. Младе старешине је са задацима Управе и обавезама које их очекују упознао пуковник Влатко Курај.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Копирају ли Бошњаци сценарио Албанаца: Ђацима поцепати Српску!

Ружић: Реформу јавне управе спроводимо због грађана

Меркел и Путин: До решења за Пјонгјанг само дипломатијом

Оставите коментар