Србија Хроника

НАЈМИСТЕРИОЗНИЈИ ЗЛОЧИН У ИСТОРИЈИ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Леш без главе и ногу допутовао је возом у Ниш!

Ко је монструозни убица, коме припада обезглављени труп, који су мотиви злочина, питања су која су месецима морила инспекторе београдске полиције, чији је сваки корак био под будним оком јавности.

(ФОТО СВЕТСКО ЛУДИЛО НА ТВИТЕРУ ЗБОГ СРПСКОГ ФУДБАЛЕРА: Трампе, зови га! Нико не пролази поред њега!

Један од најмистериознијих злочина у историји српске криминалистичке полиције, о коме је београдска штампа месецима извештавала згрожену и узнемирену југословенску јавност, откривен је на железничкој станици у Нишу 10. маја 1929.

ВИДИ ПРИЈЕ КАКО БИЈЕ, КАД БИ МИТАР БИО ХИТАР: Урнебесна песма Боре Чорбе!

Београдски дневник Време известио је већ сутрадан да су радници на железничкој станици у магацину пронашли труп без главе и ногу, који је био умотан у џак и хартију. Утврђено је да је пакет допутовао два дана раније возом из Београда, а пажњу магационера је привукао тек када је из њега кренуо да се шири несносан смрад. Алармирана је полиција, а у Ниш је одмах отпутовало неколико виђенијих инспектора из Београда.

Једини траг којим су током првог дана располагали била је информација да је пакет из Београда послао извесни Драг Павловић, као и да није означио име примаоца који је требало да га преузме у Нишу. Истрага која се паралелно одвијала у Београду убрзо је утврдила да је име пошиљаоца највероватније лажно. Наложено је и да се уради реконструкција парека који је требало да буде представљен магационерима у Београду, у нади да би неко могао да се сети и да опис особе која га је послала.

(ФОТО/ВИДЕО) ЊЕН ЖИВОТ ЈЕ ПРЕРАНО ОКОНЧАН: Трагична судбина Мирјане у коју се Будимир Трајковић заљубио!

– Сумња се да је злочин извршен у Београду непосредно пре него што је пакет послат возом, јер нико од саслушаних радника није пријавио да се осећао некакав смрад током примопредаје пакета – наводи новинар Времена.

Леш је убрзо послат на обдукцију у Београд не би ли патолози открили неки траг. Утврђено је да је убица жртву крвнички злостављао, а многобројне повреде отвориле су и могућност да је непознати мушкарац био жртва религијског обреда.

(ВИДЕО) ЖЕСТОКА ТУЧА ХУЛИГАНА У МОСКВИ! Први фајт навијача на Светском првенству!

– Случај је ванредно тежак, толико да нема примера да је неки други случај био више прикривен у нашем криминалу – изјавио је тада за дневник Време господин Андоновић, шеф београдске техничке полиције.

До прекретнице у истрази долази након саслушања магационера са железничке станице у Београду. Он је полицији неколико пута дао различит опис мушкарца који му је предао пакет, али се после неколико дана сетио кључне ствари – пакет је довукао таљигаш!

(ВИДЕО) КАМЕРЕ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ СТРАВУ: Ово је ДРАМАТИЧАН тренутак кад се све затресло!

Нов траг
Рус из Тополске 12

Београдска полиција је након опсежне потраге успела да пронађе таљигаша, извесног Воју Пинтера, који је потврдио да је превозио мистериозни пакет, али не на железничку станицу, већ са једне београдске адресе на другу. На питање да ли може да опише особу која га је ангажовала да пренесе пакет, таљигаш је рекао да му је најупечатљивије то што је у питању био Рус! истрага је коначно дала неки резултат, а потом је отпочела потера за мистериозним Русом из Тополске улице број 12 на Врачару!

(наставиће се)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Потпуно ГОЛА ПРОШЕТАЛА УЛИЦОМ до бензинске пумпе након купања у реци

УКРАЈИНА: Време је за „деокупацију Крима“

РАДО ИДЕ СРБИН У ВОЈНИКЕ: ​Три четвртине грађана за служење војног рока!

САЗНАЈТЕ КОЛИКО ЋЕТЕ ДУГО ЖИВЕТИ! Шведски епидемилог тврди: Број ваших ципела одређује дужину живота! ДЕТАЉНА АНАЛИЗА

СЛЕДИ ТУЖБА ПРОТИВ НАТО: Симпозијум о бомбардовању Србије осиромашеним уранијумом, присутан и италијански пилот

УХАПШЕН ИЗВРШНИ ДИРЕКТОР АУДИЈА: Немачка на ногама због преваре са дизелашима! Штадлер на испитивању у полицији!

„Док је Вучић председник РЕПУБЛИКА СРПСКА МОЖЕ ДА РАЧУНА НА НАС“

Шешељ жестоко одговара на оптужбе Ненада Чанака

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon