ВИДЕО Русија Свет

(ФОТО/ВИДЕО) НАЈМИСТЕРИОЗНИЈИ ЧОВЕК У РУСКОЈ ИСТОРИЈИ: Процуриле приватне фотографије Распућина, духовног вође Романових

Једна од најконтроверзнијих личности у историји Русије свакако је био Григориј Распућин, а свет и даље нема јединствен одговор на питање да ли је био светац или шарлатан.

У оквиру пројекта „Романови 100“ приказане су неке од његових до сада невиђених фотографија.

(ВИДЕО) СУКОБ НА ХЕПИЈУ – НАТО ЛОБИСТА ВРЕЂАО МИЛИЦУ ИЗ ЗАВЕТНИКА!

Григориј Распућин није био први мистични и духовни учитељ коме су се окренули Никола и његова супруга Александра Фјодоровна. Пошто су им се родиле четири ћерке, краљевски пар је очајнички желео наследника и консултовали су се са Французом Филипом, којег је породица упознала преко принцезе Милице из Црне Горе.

In her letters to her husband during WWI, Tsarina Alexandra sometimes referred to someone she called ‘Our Friend’…

Posted by Romanovs100 on Tuesday, 5 June 2018

Када се Алексеј родио, пар је веровао да је то Филипова заслуга.

УМИРЕМ ЗБОГ ТЕБЕ! ПОГРЕШИО САМ ЗБОГ ПИЧ.И КОЈЕ МЕ САДА МОЛЕ! Јоксовић писао Шарићу тражећи опроштај: Убио сам те, убио си ме. Кунем се да ми је сваки дан паклен…

Алексеј је рођен са хемофилијом, болешћу која спречава згрушавање крви, а његова болест била је велика мука за целу породицу, посебно када је дечак био у агонији од унутрашњег крварења, па су му за опоавак били потребни месеци, а у најгорим случајевима више од годину дана.

Распућин је ушао у породицу, јер су Алексејеви родитељи веровали да може помоћи момку да се бори са болешћу.

Године 1912, Алексеј је скоро умро. Оно што је почело као обична модрица претворило се у озбиљно унутрашње крварење које је било тако лоше, да се породица припремала за најгоре. Александра Фјодоровна обратила се Распућину, који је одговорио телеграмом, а када је то урадио, Алексеј је почео да се опоравља.

КРВНИЧКИ СУ МЕ ТУКЛИ, ШУТИРАЛИ МЕ И БЕСОМУЧНО УДАРАЛИ: Снежану су сватови брутално претукли насред свадбе, а онда наставили у Дому здравља, па у болници…

Треба напоменути да су Романови чували Алексејеву болест као тајну и свели друштвени живот на апсолутни минимум. Пошто јавност није знала за болест престолонаследника, није им ни било јасно зашто је породица била толико блиска са Распућином.

Његова растућа моћ и касније мешање у политику били су и повод за убиство. Распућина је одлучио да убије кнез Феликс Јусупов, царичин рођак, и група завереника. Прво су покушали да га отрују вином и колачима, али отров није деловао. Затим га је кнез Јусупов упуцао из непосредне близине, па је Распућин пао на под наизглед мртав.

ИВАНКУ МУЖ ПРОКЛЕО, А ОНА ГА ЗАКЛАЛА! Четири године се крила у селу код Алексинца!

Након неколико минута устао је, ударио кнеза Јусупова и покушао да побегне. Остали завереници су га ухватили, истукли, испалили у њега још метака те га бацили у хладну реку Неву. Када је Распућиново тело пронађено, плућа су му била испуњена водом, што је показало да није био мртав и да је пружао отпор све док се није утопио, тј. док није наступила хипотермија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СКАНДАЛОЗАН ПРЕДЛОГ „АЛБАНСКОГ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА“! Хоће да натерају децу на југу Србије ДА УЧЕ О ХИЛАРИ КЛИНТОН!

ДОНБАС КАО ЧЕЧЕНИЈА: Москва лансира идеју за крај кризе, али Кијев има опаснију намеру

(ФОТО, ВИДЕО) МОНДИЈАЛ ГОЛИХ ГРУДИ Ове 32 СЕКС БОМБЕ ће СВЕ дати за своју земљу, а тек да видите БУЈНУ СРПКИЊУ!

НОВАК МРЗИ ДА ГУБИ, ДОБРО ЈЕ ВИДЕТИ ГА БЕСНОГ! Стручњаци покушавају да лоцирају проблем српског аса!

(ВИДЕО) ВЕРНОМ НАВИЈАЧУ ЗВЕЗДЕ СТАЛО СРЦЕ ДОК ЈЕ ИГРАО ФУДБАЛ: Делије му спремиле СПЕКТАКУЛАРАН опроштај! Грмела је уз бакље добро позната песма

(ВИДЕО) ПЕНТАГОН ЈЕ ОД ПУТИНА ЖЕЛЕО ДА ЧУЈЕ СВЕ ОСИМ ОВОГ! Русија располаже апсолутним оружјем, НИСМО СВЕ ОТКРИЛИ!

Курир/ РТ

Оставите коментар