Pixabay
Друштво Србија

НАЈЛУЂЕ ПРИЧЕ БЕОГРАДСКИХ МАТИЧАРА: Овако изгледа кад на луди камен стану дека (103) и бака (80) или кад у општину упадну студенти у фармеркама

Ако сте изненада одлучили да станете на луди камен, могли бисте да се нађете у проблему јер су термини за венчања у многим београдским општинама одавно резервисани за читаво пролеће, а у неким скоро до зиме.

Објављени су НЕВЕРОВАТНИ подаци о томе како је гласала руска војска

„Ударни термини су после васкрса, па све до почетка октобра. У том периоду буде и по 10,15 венчања дневно“, каже Немања Ђуровић, један од 9 матичара са Звездаре.

„Није се десило да неко каже „не“, али некад откажу или се једноставно не појаве. Памтићу једно веома занимљиво венчање, на коме је младожења имао 103 године, а млада осамдесетак“, каже Ђуровић.

ВАРАЈУ ГРАЂАНЕ ШИРОМ СРБИЈЕ: Уваљују шерпе па траже злато

Међутим, закон је изричит и јасно одређује како овај чин треба да изгледа, па чак и како матичар мора да буде обучен.

Осим прохтева везаних за место на коме ће стати на луди камен, младенци извољевају и око датума и сатнице.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ТРАГЕДИЈА У ЦИРКУСУ! Члан „Цирqуе ду Солеил“ умро после пада током представе

„Људи се везују за датуме који су им битни. Ове године се није десило, али понекад траже да их венчамо 31. децембра. Некад траже да се венчање обави у поноћ, али то није изводљиво јер смо и ми везани за радно време градских служби. Један пар се, због неке личне симболике, венчао 11. новембра у 11.11 часова“, прича Ђуровић.

Snežana Mirković, matičarka sa Novog Beograda, tvrdi da je primetila pomeranje starosne granice mladenaca. Nekad su se venčavali ljudi do 20, 25 godina, a sad sve češće od 30, 35

Ухапшен због насиља над братом и претњама породици

„Ostao mi je u sećanju jedan simpatičan par. Jako su bili mladi, možda po 20 godina, studenti. Došli su u opštinu opušteno obučeni, u farmerkama, samo sa svedocima. Ispostavilo se da je mlada u stvari buduća mama.“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) НА ГУГЛУ ПРОНАШАО НЕСТАЛИ МАЛЕЗИЈСКИ АВИОН: Због стања олупине било је јасно зашто је место пада морало да буде тајна!

ШОК У НЕМАЧКОЈ! ОФИЦИР БУНДЕСВЕРА ТРАЖИ АЗИЛ У РУСИЈИ: Провалио где Амери крију нуклеарке, САДА МУ ЈЕ ЖИВОТ ПАКАО!

МАЈКА НАШЛА СВОЈЕ УКРАДЕНО ДЕТЕ У СЕЛУ ОРАШАЦ КОД ОБРЕНОВЦА: Кад сам је видела, знала сам да је моја!

ПРОЦУРИЛИ УЖАСНИ ДЕТАЉИ ИЗ ЖИВОТА ПРИНЦА ЧАРЛСА: Пријатељи који су га звали у госте тешко су се покајали, а шта је тек радио баштованима!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
20°
Thu
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun