Хроника

Начелнику Градске управе продужен притвор

Поред Александра Вујића Суботића још пет особа је осумњичено за примање и давање мита, злоупотребу службеног положаја, злоупотребе у вези са јавном набавком и фалсификовање службене исправе.

Начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Ваљева Александар Вујић Суботић (34) и службеник ове управе Александар Ђурић (34) остају још месец дана у притвору, а пет особа осумњичених за примање и давање мита, злоупотребу службеног положаја, злоупотребе у вези са јавном набавком и фалсификовање службене исправе, пуштено је да се бране са слободе.

Притвор је укинут Р. Ђ. (43), из самосталне занатске трговинске радње “Фискал” у Ваљеву, Б. С. (38), одговорном лицу радње за поправку металних производа, М. П. (46), из предузећа “Јапи ком” из Новог Сада, М. В. (50), из фирме “ПСЦ Вуковић” Шабац, и А. П. (35) из Грађевинског предузећа “ВА градња 2007” из Ваљева. За осумњичену Т. И. (28), приправницу у Градској управи, тужилаштво није тражило одређивање притвора. Истрага је, сазнајемо, у међувремену проширена и на супругу Р. Ђ. из “Фискала”, која је у тренутку хапшења групе, пре нешто више од месец дана, била недоступна. Тужилаштво је за њу тражило одређивање притвора, али је суд тај захтев одбио.

Осумњичени се терете да су током ове године у више наврата у поступку јавних набавки, чији је наручилац Градска управа Ваљево, договарали тендере за набавку возила, ауто-седишта за децу, сервисирање и набавку фотокопир апарата и штампача и канцеларијског материјала. Ухапшени су у акцији полиције и БИА.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бивши потпковник КОС тврди: Саша Јанковић је тајни агент британске обавештајне службе!

ПУТИН СПРЕМА ОДМАЗДУ ЗБОГ СПОМЕНИКА: Варшава увредила Русију

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
24°
Sun