Извор: vs.rs
Uncategorized

Начелник Генералштаба одржао предавање полазницима курса за развијање борбеног морала

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић одржао је данас, у касарни „Бањица 2“ у Београду, предавање полазницима Курса за развијање морала у Војсци Србије.

Генерал Диковић је говорио о значају развијања морала, раду са људима и улози командног кадра у развијању морала и његовом утицају на оперативне способности Војске Србије.

– Највећа вредност коју Војска Србије поседује је морал наших људи и ми морамо бити усмерени ка њима. Међусобно поштовање је јако важно, али је најважније да људе познајете, да их усмеравате и да водити бригу о њима. Сви припадници Војске Србије, а нарочито лица која се баве пословима развијања морала, командири, каманданти и начелници, морају дати допринос овој функцији која представља унутрашњу снагу сваког војника која га покреће на акцију и тиме доприноси успешној реализацији мисија Војске Србије, без обзира на све изазове ризике и претње – рекао је, између осталог, генерал Диковић.

Извор: vs.rs

Курс за развијање морала у Војсци Србије, који се реализује од 6. до 10. новембра, похађају старешине појединих организацијских јединица Генералштаба Војске Србије, команди оперативног нивоа, јединица и установа ранга бригаде и самосталног батаљона, одговорне за планирање, организовање и реализацију мера за развијање морала и израду нормативних докумената из ове области.

Између осталих, предавачи на курсу су били командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић и начелник Управе за традицију, стандард и ветеране СЉР МО, пуковник Слађан Ристић, који су полазницима пренели лична искуства о развијању морала и неговању традиција у својим организационим целинама.

Извор: МОД РС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ђурић: Нема штоперице, осим за формирање ЗСО

Разнео се бомбом на улици

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Стиже снег!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon

Истакнуто