Printscreen
Србија Хроника

На тренерци и вешу певачице нађен непознати мушки ДНК, Зорана брани пет адвоката!

Стручњаци из Центра за форензичко истраживање закључили да је злочин детаљно планиран, па тек онда извршен, као и да је злочин почињен на другом месту, а тело донето и остављено у канал.

Породица Зорана Марјановића ангажовала је чак пет адвоката који ће се бавити сумњама да је он априла прошле године убио супругу Јелену Крсмановић Марјановић (33). Он је негирао да је починио тежак злочин и поновио да је полиција ухапсила погрешног. Ипак, истрага је дошла до одређених доказа који су повезали Марјановића са супругом када је већ била мртва.

Према незваничним сазнањима, реч је о блату из канала у ком је пронађена, а које се задржало на њеној коси и деловима гардеробе. Иста врста блата пронађена је и на панталонама Зорана Марјановића. Све то су, међутим, како стручњаци упозоравају – посредни материјални трагови.

– У наредби за спровођење истраге, као и у кривичној пријави, нигде се не помиње резултат вештачења тог блата – наводи извор „Новости“, близак истрази. – То не значи да га нема, али ако постоји, није приложен. У резултатима ДНК анализе нигде се директно не помиње Зоран Марјановић, а постоји и један биолошки траг, чији власник још није откривен. Тужилаштво тек треба да се позабави истрагом.

Овај засад непознати ДНК изолован је из узорка пронађеног на њеном доњем делу тренерке и доњем вешу. Он је мешовит, тешко је извући чист узорак како би се са стопостотном сигурношћу рекло коме припада, али је недвосмислено утврђено да је реч о мушком ДНК.

Према речима Ненада Шипке, из Центра за форензичко истраживање (ЦФИ), који је ангажовала породица Крсмановић, много тога је нејасно у овом случају. Стручњаци из овог центра, на основу расположивих сазнања, закључили су да је злочин детаљно планиран, па тек онда извршен, односно да није реч о насумичном и изненадном нападу.

– Јелена није убијена на насипу. Уверења смо да је злочин почињен на другом месту, а да је потом тело донето и остављено у каналу – наводи Шипка. – Убијена је са девет удараца у потиљак, а свака рана је ширине од три до четири центиметра. На основу анализе дошло се до резултата да је, највероватније, коришћена једна врста чекића. Није искључено ни да је убијена дан раније, 1. априла.

Овакав закључак може да се изведе на основу листинга позива с мобилног телефона из којег се види да је она последњи пут позвала неког 1. априла 2016. у 15.30. Следећу комуникацију је имала наредног дана, готово у исто време, када ју је позвала мајка. Међутим, неколико месеци касније, њена тешко болесна мајка изјавила је да није сигурна да је то био Јеленин глас.

– Послали смо седам предлога тужилаштву о томе шта је потребно да се уради – наводи Шипка. – Чули смо да су један или два усвојени.

У прилог овој тези је и изјава једног сведока, који тврди да је Зорана Марјановића видео 2. априла на насипу у Црвенки, али само са ћерком Јаном. Шта се дешавало кобног дана, истрага тек треба да утврди. Једно је сигурно, млада жена није киднапована, није ни везивана (нема трагова), а била је извесно време жива док је била у каналу.

На овакав закључак указује гранчица пронађена у душнику и врло мало воде у плућима. Обдуценти су закључили да је после удараца у потиљак живела још неколико десетина минута. У тренутку када је тело пронађено била је потпуно у води. У закључку се наводи, после вештачења, да је у тренутку проналажења могла да буде мртва најмање три а најдуже 30 сати, односно да је толико лежела у води.

– Уверени смо да је место злочина ту, где је и пронађено тело, у каналу – наводи наш саговорник близак истрази. – На околном лишћу и гранама биле су капљице њене крви. Форензичким вештачењем утврђено је да су оне настале прскањем, док ју је злочинац ударао по глави. Највећи број удараца добила је док је била у води.

Прве ударце, како се сумња, добила је док је покушавала да се извуче из канала у који је гурнута на силу. Остали су трагови њеног вучења. Међутим, готово нестварно делује чињеница да од убице, бар према ономе што је објављено, није остао ниједан траг. Ипак, стручњаци упозоравају да убица увек понесе траг до места злочина, као и да на телу жртве оставља свој. Да ли ће трагови блата да реше смрт младе жене, која је скоро годину и по узнемиравала јавност, зависиће од прикупљених доказа и валидности вештачења.

ОГРОМАН ПРИТИСАК

Београдски адвокат Александар Зарић, један од бранилаца Зорана Марјановића, тврди да је Зоран Марјановић изложен незапамћеном медијском притиску и да је проглашен кривим пре суђења.

– Инсистураћемо на томе да се утврди одакле медијима информација да му је одређен притвор од 30 дана, и то три сата пре него што је уопште доведен код судије за претходни поступак који о томе треба да одлучује – истиче Зарић.

Пензионисани адвокат Тома Фила својевремено је нудио правну помоћ породици Марјановић. А то је поручио и у недељу.

– Чекам их у понедељак да поразговарамо – кратко нам је рекао Фила.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОКАНТНО: Лажна Јелена Марјановић трчала по насипу како би сакрила убицу

ПОЖАР У БОРУ: Комплетан кров изгорео због паприке (ВИДЕО)

Вучић од данас у Њујорку

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat