Printscreen
Европа Политика Србија

На изборима у Аустрији „пита се“ и Палма

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма позвао је Србе у Аустрији да на предстојећим изборима у тој земљи гласају за Слободарску партију.

Марковић, који је председник посланичке групе пријатељства са Аустријом у Скупштини Србије, истиче да Слободарска партија, чији је председник Ханс Кристијан Штрахе, „подржава Србију на европском путу“, а да је потпредседник Јохан Гуденус кога је угостио у Јагодини „једини политичар из Европе који је покренуо петицију на интернету да Косово не уђе у Унеско“.

„Слободарска партија Аустрије је, код свих неправди које су се дешавале Србији, у светским институцијама увек била на српској страни и једина је чији је један посланик Србин“, рекао је Марковић новинарима после састанка са Гуденусом.

Марковић је истакао да ће као председник посланичке групе пријатељства са Аустријом у Скупштини Србије „подржати да два парламента имају већу сарадњу“ и додао да ће у Беч, од 30. октобра до 2. новембра, традиционално водити студенте из Јагодине.

Гуденус, иначе и заменик градоначелника Беча, изразио је задовољство „због чињенице да се и Јагодина и Беч, а и Србија и Аустрија, узајамно поштују“.

„Беч је привржен Србима, а и Срби Бечу, а ја ћу увек бити спреман да помогнем Србима, новим Аустријанцима, којих само у Бечу има 150.000, а у Аустрији 300.000. Они су се својим радом интегрисали и веома су битни за Аустрију“, рекао је Гуденус.

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руси снимили упад америчких агената у конзулат (ВИДЕО)

Председник Ирана: Претње САД Северној Кореји „игра опасна по свет“

Ангелу Меркел гађали парадајзом

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
24°
Sun