Foto: Printscreen/Facebook
Друштво Србија

МУЖ И ЖЕНА ХЕРОЈИ! ЛЕКАРИ ИЗ СРБИЈЕ У ДРАМАТИЧНОЈ АКЦИЈИ СПАСАВАЊА НА ПЛАЖИ У ГРЧКОЈ: Било је као на филму, видели смо тело које плута, а жена је била модра као шљива!

"Било је као на филму. Неко је повикао, па смо видели тело које плута у води. Дотрчали смо до жене, али она није давала знаке живота." Овако причају Душан (40) и Маја (38) Бановић, доктори из Србије, који су на летовању у Ханиотију спасили живот Гркињи која се давила.

САНДРИНОЈ ПРИЈАТЕЉИЦИ ПРЕТИ ЗАТВОР! Откривен узрок удеса због ког се новинарки боре за живот

Овај, умало трагични догађај, одвио се у суботу на плажи Молос у Ханиотију, а јавност је за њега сазнала јер једна Српкиња која му је присуствовала није желела да овакав гест прође незапажено.

„Свака част за наше лекаре, спасили су један живот и сачували једну породицу“, написала је она у поруци коју је послала администраторима Фејсбук групе „Ливе фром Грееце“.

РАДА МАНОЈЛОВИЋ ХИТНО НА ЛЕЧЕЊУ У БОЛНИЦИ: Стање јој све горе, не може више да трпи болове, али се НИКАКО не одриче овога…

Posted by DusanMaja Banovic on Monday, 28 April 2014

(ФОТО) ТЕШКА НЕСРЕЋА У ЦРНОЈ ГОРИ: У судару погинуо држављанин Србије!

„У току поподнева када смо са децом одмарали на плажи неко је повикао „њомен“… Ми смо се окренули и видели тело које плута на води. Одмах смо притрчали, и када смо дошли до жене, видели смо да не даје знаке живота“, причају Бановићи.

Затим су је извукли из воде на обалу, а жена је била „модра као шљива“, и без свести, без пулса и није дисала.

400 ЗАБРАЊЕНИХ На листи Срба који не смеју да уђу у Црну Гору сада су и син познате певачице, старлете, кик-боксер и ТУ НИЈЕ КРАЈ

„Викали смо да неко зове Хитну помоћ. Одмах смо кренули са реанимацијом на коју је она прво почела спонтано да убацује по коју респирацију уз куљање воде из уста. Тада смо јој главу окренули на страну и након пар минута, уз даљу реанимацију, добили смо пулс. Док смо чекали Хитну помоћ, која је стигла за неких 15-20 минута, жена је дошла свести и почели смо да комуницирамо са њом“, овако Маја и Душан препричавају филмско спасавање.

Они кажу и да је жена у том тренутку била дезоријентисана, али да је успела седне, те је утом дошла и Хитна помоћ, која ју је преузела и одвезла у болницу.

Лазар је планирао свадбу, а сад му спремају сахрану: Анђела се заувек опростила од њега претужном поруком. „Љубави заувек ћеш ми бити у срцу“

„Били смо јако узбуђени и срећни што смо успели да спасимо нечији живот. Да, догађало се и до сада безброј пута, али први пут овако, ван посла и без икакве апаратуре“, кажу они.

Posted by DusanMaja Banovic on Saturday, 17 March 2018

Монструма из Мионице стигла божја казна: СИЛОВАТЕЉ НАЂЕН МРТАВ У ЗАТВОРУ!

Иначе, Душан је интерниста у Општој болници у Сомбору, будући интервентни кардиолог, и на јесен креће на субспецијализацију из кардиологије. Маја је лекар на специјализацији из педијатрије, и ради у Дому здравља Оџаци. Управо у том дому здравља су се и упознали, а данас имају троје деце: Луку, Уроша и Нађу.

Након драматичног спасавања у Ханиотију, свагодневно су у контакту са сином своје непланиране „пацијенткиње“.

„Од њеног сина, који нас је контактирао сутрадан, и захвалио нам се, чули смо да је стабилна и на даљем испитивању“, причају ови скромни хероји.

Жена коју су спасили је 70-годишња локалка, која је пливач и буквално живи уз обалу. У тренутку када се све догодило, море је било мирно, а на себи је имала чак и пераја, кажу Бановићи. Сазнали су и да до сада није боловала ни од чега и да не узима никакву терапију.

Kurir.rs/Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon