МУП
Друштво Србија

МУП СРБИЈЕ: ПСС обмањује запослене!

Министарство унутрашњих послова Републике Србије издало је саопштење за јавност.

Саопштење преносимо у целости.

Полицијски синдикат Србије наставља да обмањује запослене у Министарству унутрашњих послова изношењем нових неистинитих тврдњи да је нови систем зарада запоставио полицајце и ватрогасце са средњом стручном спремом, јер неће бити линеарног повећања плата. То апсолутно није тачно, јер ће највећи број људи из те категорије добити повећање од приближно девет процената, колико би заправо добили и у случају једнаког повећања зарада свима. Само мањи број руководилаца добиће веће повећање, управо због дугогодишње неправде и неадекватног вредновања појединих послова, на које су указивали и многи запослени.

Срби неће у јањичаре! Образ се не продаје ни за 1.600 евра: Нова подвала Приштине у вези „Војске Косова“

Управо због тих замерки Министарство унутрашњих послова приступило је реформи система плата како би се неке од уочених нелогичности исправиле и како би се направио праведнији систем обрачуна. У свему томе водили смо рачуна да се не оштете запослени, који нису криви због пређашњег стања, па смо пронашли решење у коме ће свима, који остају на истим или сличним пословима, бити повећане плате.

Занимљиво је да Полицијском синдикату Србије није сметао досадашњи систем плата, који је био без икаквог критеријума и препун неправедности. Нису се бунили што је рецимо документалиста у појединим организационим јединицама, који се бави разврставањем поште и предмета, имао дупло већу плату од полицајца. То што је неко ко ради административне послове имаo већи коефицијент одговорности и сложености послова од полицајца, ватрогасаца, па чак и начелника полицијских управа и станица, није био довољан разлог да се поједини синдикални представници побуне. У таквом неправедном систему плата, линеарно увећање у висини девет одсто свим запосленима, довело би до још већих неправедности.

ЗАШТО СЕ ЗАПАД ПЛАШИ РУСКИХ ПВО СИСТЕМА? Кад би се С-400 позиционирао код Ниша, погледајте шта би Србија све могла да одбрани

Интересантно је и како ПСС мења мишљења, зависно од интереса које заступају, а који свакако нису интереси запослених. Ни то што смо више пута недвосмислено и чињенично демантовали њихове неистините тврдње, није их спречило да наставе са пласирањем нових.

Подсећамо, да су они најпре истицали да је реформа плата добро замишљена и хвалили исту на презентацијама, уз велику резерву да је превише оптимистична и да ће се тешко реализовати. Затим су истицали да ће се плате запослених у Министарству решавати у оквиру системског закона о платама у јавном сектору и да ће бити мање за 10.000 динара. Када је Министарство унутрашњих послова, уз огромно залагање министра Стефановића, успело да спроведе свој систем плата, независно од државне управе, штитећи све запослене, појединци су износили нетачне тврдње да ће запослени добити мање плате, јер им је коефицијент у решењу мањи од претходног коефицијента. Такође су тврдили да ће и пензије самим тим бити умањене. Апсолутно ништа од тога није било тачно.

РЕАГОВАЛА БИА! Албанци планирају ТЕРОРИСТИЧКИ напад на СЕВЕР КОСОВА, а за то ће оптужити СРБЕ!

Министарство је поносно што је спроведена реформа у којој су послови праведније извредновани, где ниједном запосленом није смањена плата већ напротив, сви добијају повећање од 3 до 17 одсто, посебно уважавајући послове полицајаца, ватрогасца и осталих запослених на полицијским пословима, где смо успели да задржимо тренд повећања плата.

КАКО ЈЕ САТАНИЗОВАН СРПСКИ НАРОД? Ово су НАЈВЕЋЕ ЛАЖИ које су Американци измислили о Србима!

Министарство унутрашњих послова ће наставити да се бори за боље услове рада свих запослених и још бољи материјални статус. Према запосленима ће увек имати отворену комуникацију, а сва ваша питања и недоумице можете директно решавати у комуникацији са надлежним организационим јединицама.

СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА ЦРНУ ГОРУ?! На подручју Петњице пронађено 8,7 килограма експлозива!

РАСПИСАНА НОВА ПОТЕРНИЦА Полиција трага за ВЕДРАНОМ БЕРИЋЕМ, чланом групе „Правда за Давида“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„MADE IN CHINA“ је потпуна ЛАЖ! Уопште не носимо робу која је произведена у Кини, ИСТИНА ЈЕ МНОГО МРАЧНИЈА!

КАДРИ ВЕСЕЉИ ОТВОРЕНО КРЕНУО НА СРБЕ! Косово мора да се брани, спремни смо да преузмемо Прешево, Медвеђу и Бујановац!

Језива несрећа код Новог Сада, има мртвих!

(ФОТО) Опасно провоцирање Републике Српске: Морбидне „честитке“ за Дан републике!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun