Public
Србија

​МУП обрисао прикупљене податке о душевним болесницима!

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности саопштио је да је од МУП-а примио допис којим га Министарство обавештава да су све полицијске управе од 28. 11. до 07. 12. формирале комисије које су извршиле брисање (уништиле спаљивањем) податке о личности који су обрађивани у досијима безбедносних сектора без законског основа.

(ВИДЕО) ТЕКСТ ИНДИЈАНСКОГ ПОГЛАВИЦЕ УЗБУРКАО ЈАВНОСТ НА ЗАПАДУ: “Србија је лекција модерном свету”

На овај начин Министарство унутрасњих послова је у потпуности поступило у складу са Упозорењем које је Повереник упутио, наводи се у саопштењу.

ДЕТАЉИ КРВАВЕ ДРАМЕ У БЕОГРАДУ: Другари из краја га јурили летвама, а онда се окренуо и потегао нож! Једном од младића се боре за живот

Претходно је у јуну 2017. Повереник (након спроведеног надзора у случају јавности познатом као „прикупљање Ф дијагноза“) упутио МУП-у Упозорење да министарство врши незакониту обраду података о здравственом стању грађана.

(ВИДЕО/ФОТО) ТАЈНО КОПАЛИ ТУНЕЛЕ У ЛЕДУ ЗА НАПАД НА МОСКВУ: Откривена америчка нуклеарна база на Гренланду, а оно што су тамо оставили може све да нас уништи!

Радило се о нарочитио осетљивим подацима о личности, садржаним у досијеима безбедносних сектора у обрасцима „Д14- преглед душевних болесника“, као и да недозвољеној обради податка о личности још неких категорија лица (нпр. садашњих, пензионисаних и бивших радника МУП-а који станују на сектору, лица која поседују аматерске радио станице, навијача и сл.) без законског основа или пристанка лица.

ПРИЧА ИЗ СРПСКОГ СЕЛА ОД КОЈЕ СЕ ДИЖЕ КОСА НА ГЛАВИ: Призивали смо моју ПОКОЈНУ сестру златним прстеном, а онда је беба у кревецу…

Повереник оцењује да је акцијом брисања, односно уништавања личних података из збирки које су вођене без ваљаног правног основа МУП учинио добар корак, али још једном упозорава да је за решавање свих отворених проблема у вези са обрадом података о личности, како у области унутрашњих послова тако и генерално, потребно много више.

СПРЕМА СЕ БРУТАЛАН НАСТАВАК СЕНКИ НАД БАЛКАНОМ! Стиже појачање, откривамо све детаље! Вођу окултног култа тумачиће једна од ОМИЉЕНИХ српских глумица, ево која!

Нужна је потпуна, коренита промена односа свих надлежних, а пре свега Владе Србије према веома лошем стању у овој области, закључује се у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Додик: Отпор покушајима девастирања надлежности РС

Сиријска војска заузела подручја јужно од Дамаска

ТАЧИЈУ СМЕТА СУД: Начињена “историјска неправда према Косову и ОВК“

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu