Public
Политика Србија

МУП: Нетачне и злонамерне тврдње Полицијског синдиката Србије!

Министарство унутрашњих послова демантовало је данас као нетачне и потпуно злонамерне тврдње Полицијског синдиката Србије како је наводно почетком августа расформирано Одељење за обезбеђење председника Републике из састава Јединице за обезбеђење личности и одређених објеката, као и да председник Србије има више поверења у војску него у полицију.

Председника Александра Вучића од када је био министар одбране, али и премијер обезбеђују припадници Војске Србије, подсећа МУП.

„Тужно је да представници Полицијског синдиката Србије и њихов вођа Вељко Мијаиловић не знају да по Уставу председник Србије командује војском као врховни командант, те је потпуно природно и нормално да га обезбеђују припадници Војске Србије“, наводи се у саопштењу.

„Свима је већ потпуно јасно да је Полицијски синдикат Србије постао политичка, а не синдикална организација и да им је заправо једина намера дезавуисање јавности, што обилато и свакодневно чине да би придобили неки поен за своје политичке налогодавце“, наводи МУП.

У Министарству унутрашњих послова претходних недеља приступило се рационализацији и смањењу броја старешина, док су руководиоци тимова, група, вођа смена остали на истим позицијама, али у другим одељењима Јединице за обезбеђење МУП-а Србије, која и даље пружа подршку Војсци Србије приликом обезбеђивања председника Републике у делу који припада надлежности полиције, истиче се у саопштењу.

Подсећамо да је Полицијски синдикат Србије у више наврата јавно подржао протесте Сорошеве НВО “ Не да(ви)мо Београд“.

Извор: Танјуг/Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МРКОЊИЋ ОДГОВОРИО МИНИСТАРКИ НА УВРЕДЕ: Зорана, ти си дилетант!

У Москви спречен терористички напад

НАСТАВЉА СЕ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ: Гашење Српско-руског центра званичан услов Брисела?!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun
27°
Mon