Фото: mc.rs
Политика Србија

МУП демантује Велимира Илићa

Министарство унутрашњих послова одбацило је као тенденциозне и злонамерне тврдње председника Нове Србије Велимира Илића да је, због најављене посете председника Србије Александра Вучића Сабору трубача у Гучи, повећан број полицајаца на тој манифестацији.

Велимир Илић је, у изјави објављеној на сајту Нове Србије, навео да, „по први пут од када постоји Сабор трубача, у Гучи има више полиције него народа“, јер је најављена посета председника Вучића.

Такође, тврди да се „све што има полиције у Србији“ налази у Гучи и да тамо „народ не може да прође улицом“.

На ту изјаву, реаговало је Министарство унутрашњих послова.

„Реч је о потпуним неистинама, јер је ове године током Сабора трубача у Гучи ангажовано чак 272 полицијска службеника мање него 2016. године. Као и ранијих година због великог броја посетилаца који долазе на Драгачевски сабор трубача Министарство унутрашњих послова предузима додатне мере из своје надлежности како би се очувао јавни ред и мир и осигурала пуна безбедност свих посетилаца и бројних туриста који у великом броју долазе у Гучу“, наводи се у саопштењу.

МУП је, такође, апеловао на све да „не злоупотребљавају полицију у дневнополитичке сврхе како би стекли јефтине политичке поене“, јер је основни задатак припадника МУП-а очување безбедности и сигурности грађана на свим манифестацијама које се одржавају у Србији.

Извор: Танјуг/Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сиријска војска неутралисала највеће упориште терориста у Хомсу (ВИДЕО)

Северна Кореја: 3,5 милиона добровољаца за војску и борбу против САД

Да ли америчка војска прави генетско оружје против Руса?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat