REUTERS/ Philimon Bulawayo
Свет

Мугабе притворен у резиденцији, католички свештеник посредује у преговорима

Председник Зимбабвеа Роберт Мугабе, његова супруга Грејс и два кључна званичника њене политичке фракције Г40, налазе се у притвору у Мугабеовој резиденцији „Плавој кући“ у Харареу и инсистирају да 93-годишњи Мугабе до краја председничког мандата остане на тој функцији, јавио је Ројтерс, позивајући се на изворе из резиденције.

НЕВЕРОВАТНО: Ево како су се СРБИ ЛЕЧИЛИ ОД РАКА 1930. ГОДИНЕ (ФОТО)

Наводи се да се заједно са Мугабеом и његовом супругом у притвору налазе министри Џонатан Мојо и Сејвјор Касукувере, који су побегли у „Плаву кућу“ након што су трупе напале њихове куће у акцији изведеној у ноћи између уторка и среде, за коју војска Зимбабвеа тврди да није била пуч.

НЕВЕРОВАТНО: Ево како су се СРБИ ЛЕЧИЛИ ОД РАКА 1930. ГОДИНЕ (ФОТО)

Католички свештеник посредује у преговорима који за циљ имају евентуални одлазак из политике председника Зимбабвеа Роберта Мугабеа. Тај 93-годишњак инсистира да може да буде уклоњен само гласањем за ново вођство владајуће странке Зану ПФ, јавио је Ројтерс, позивајући се на политичке и обавештајне изворе.

ОВАЈ ПЛАН ЋЕ НАМ САЧУВАТИ КОСМЕТ: Заветници представили стратегију за јужну покрајину!

Агенција наводи и да је опозиција у Зимбабвеу објавила да се у Харареу синоћ вратио опозициони лидер Морган Цвангирај, који је био у иностранству на лечењу пошто је оболео од рака, што је појачало спекулације о политичком уређењу након одласка Мугабеа.

(ВИДЕО) ЗАПАЉЕН АУТО ЗАМЕНИКУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА НИША: Возило било паркирано у дворишту породичне куће! СУМЊА СЕ ДА ЈЕ ПОЖАР ПОДМЕТНУТ

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ГРЧЕЊЕ МОЗГА! Саша Јанковић оправдава вршљање страних агентура по Србији!

Вучић о притиску ЕУ на Србију: Ово је оно што могу да вам кажем

Офанзива агената САД и Британије на Србију

 

Оставите коментар