Printscreen
Политика Србија

МРКОЊИЋ СЕ ОГЛАСИО: Ево шта је рекао поводом кривичне пријаве

Бивши министар инфраструктуре Милутин Мркоњић је изјавио данас да није обавештен о томе да је против њега поднета кривична пријава због изградње деонице Коридора 11 од Уба до Лајковца, нити да зна шта у њој пише, али је рекао да је то "измишљен проблем".

Мркоњић је, реагујући на то, одржао конференцију за новинаре у Скупштини Србије на којој је рекао да је за наводне пријаве сазнао из медија, те да стручњаци треба да утврде шта се десило на том аутопуту, али да може да каже да је у његовом мандату све рађено по закону.
– Министарка Зорана Михајловић је претпостављам поднела пријаву, у ствари, ни не знам ко је поднео пријаву, али онај ко је писао очигледно ништа не зна – рекао је Мркоњић.
Ипак, бивши министар додаје да је спреман да одговара ако се било шта докаже да има везе са њим, односно да ће дати оставку у парламенту „пошто ионако није неки посланик“.
– Писац ове пријаве могао је да се позабави другим проблемима – да се заврши Коридор 10, тако да је ово измишљен проблем – навео је Мркоњић.

ИСПОВЕСТ КАПЕТАНА ДРАГАНА ИЗ ХРВАТСКОГ ЗАТВОРА: Усташе се ничега не стиде, али једном ће ПЛАТИТИ ЗА СВЕ ШТО СУ НАМ УРАДИЛИ!
Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поднело је кривичне пријаве Тужилаштву за организовани криминал против 14 одговорних лица на челу са бившим министром Милутином Мркоњићем због коришћења неквалитетног материјала у изградњи аутопута на Коридору 11, од Уба до Лајковца.
Кривична пријава је поднета због уградње глине у основу аутопута, због чега је дошло до пуцања горњег слоја и слегања аутопута који, иначе, никада није ни пуштен у саобраћај, објавиле су „Вечерње новости“.
Мркоњић је нагласио да се министарство не бави изградњом, већ управним наџором и организацијом посла, док посао изградње обављају извођачи.
Такође, Мркоњић је рекао да је тзв. Коридор 11, који није признати европски путни коридор, почео да се гради на делу Уб – Лајковац зато што је та деоница била најспремнија за градњу и да је домаћи конзорцијум био изабран на тендеру у складу са законом.
– Да је та деоница пуштена у саобраћај 2014., када је и била завршене, овог проблема не би ни било. Силазница ка путу Ваљево је завршена још у мом мандату, за Уб је требало направити везу, силазницу доле и пустити је у саобраћај и видети те проблеме, који се сада јављају, на време.
Нагласио је да је у реализацији тог пројекта учествовало пет министарстава – грађевине, финансија, привреде, НИП.
– Све је било на тендерима и сви закони су поштовали. У комисијама су били стручни људи – нагласио је Мркоњић.
Он је казао да су Коридори Србије били инвеститор тог пројекта, а пројектант Саобраћајни институт ЦИП.
Мркоњић је поручио да ће учествовати у свим детаљима око тог случаја, уз опаску да је „можда и сам видео глину када је пролазио том деоницом, а није рекао“.
Упитао је: „Је л’ мислите да је то био мој посао?“
Он је додао да одаје признање председнику Александру Вучићу што је изградња коридора и његов животни сан.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) УЖАС У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Пронађен леш несталог власник пекаре, пролазници затекли хорор сцену!

ШОКАНТНО! Дневно у Београду нестану три аутомобила, а ЕВО КОЈА КОЛА ЛОПОВИ НАЈВИШЕ КРАДУ!

(ВИДЕО) Бивши репрезентативац Хрватске: Играћу за Србију – ко жели, разумеће зашто

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon