Printscreen
Политика Србија

МРКОЊИЋ ОДГОВОРИО МИНИСТАРКИ НА УВРЕДЕ: Зорана, ти си дилетант!

Милутин Мркоњић, почани председник СПС-а, узвратио је на нападе министарке грађевине Зоране Михајловић поручивши јој да је професионални дилентант и политичка незналица која је опијена својим амбицијама.

– Ма колико био слаб према женама, ово са министарком у послу који не зна, за који је професионални дилентант и политичка незналица и за који уопште није компетентна не могу да прећутим. Лакше ми је зато што се и она не понаша као дама, вероватно опијена значајем своје функције и својим амбицијама – започео је он своју причу за „Ало!”.

– Дели стручне лекције свима на све стране у послу који не зна, уноси хаос по градилиштима, искључује извођаче са градилишта, мада то, наравно, није њен посао без икакве потребе, потцењује и вређа људе и инжењере, прети, грди и отвара нову државну грађевинску фирму, за којом нема никакве потребе, јер имамо сасвим довољно извођача који тај посао добро знају. Такође усред реализације великих пројеката као што су Коридори 10 и 11 спаја предузећа „Коридори Србије“ и „Путеве Србије“ без консултације са светским банкама које су дале новац, и то све само због тога да прави рекламу која није потребна – истакао је он.

Zorana Mihajlović
Фото: mgsi.gov.rs

– Подсећам да су сви битни послови у припреми и реализацији Короидора 10 и 11 обављени у мандату владе Мирка Цветковића, а затим, на сву срећу свих нас, настављени у мандатима две владе после тога: израђени пројекти, делимично извршена експропријација, обезбеђена средства светских банака, расписани тендери и изабрани извођачи. Ниједан нов посао у Србији није отворен, напомиње се наставак аутопута према Котроману од Руме до Ужица, напомиње се веза Краљево-Крушева, Рума-Шаба и косовска варијаната, али ништа од тога није почето. Све је започето у мандату владе у којој сам и био министар саобраћаја – казао је почасни председник СПС-а, осврнувши се и на реч „крадуцкање”, коју је Михајловићева употребила.

– Министарка помиње у тексту и неку реч „крадуцкање”, не знам о чему се ту ради, али је то вероватно неки термин из њеног стручног опуса. Чудим се откуда толико снаге жени која не зна ништа о послу којим руководи да нон-стоп иритира јавност и вређа људе који су стручњаци и стручни. То није добро за ову земљу, стручњаци морају да буду цењени и увек у првом плану – закључио је инжењер Мркоњић.

Подсећања ради, Михајловићева је у интервјуу за један дневни лист навела:

– Време Илића и Мркоњића је прошло, нема више пристајања на крадуцкање и више се аутопутеви не граде да би повезивали две њиве.

Извор: Ало

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У Москви спречен терористички напад

НАСТАВЉА СЕ ПРИТИСАК НА СРБИЈУ: Гашење Српско-руског центра званичан услов Брисела?!

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ ОДУВАЛА ЧЕДОМИРА ЈОВАНОВИЋА: У Србији се одавно глас јунака не чује од крика издајника

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri