Политика Србија

Мркоњић би Слоби дао и споменик и булевар

Почасни председник социјалиста Милутин Мркоњић не одустаје од идеје да некадашњем председнику Србије и СР Југославије Слободану Милошевићу треба подићи споменик, а јуче је, као и сваке године 20. августа, био у Пожаревцу да положи букет на његов гроб.

– Све док Мира и деца не буду могли да дођу у земљу, моја ће обавеза бити да долазим на гроб бар два пута годишње, 11. марта, када је Милошевић убијен у Хагу, и на његов рођендан, да га се сетим. Такође, и даље сматрам да он треба да добије споменик и да се један од булевара у престоници назове његовим именом – пренео нам је Мркоњић из Пожаревца.

Без обзира на то што су, како каже, „његови“ на власти, држава, па и руководство СПС, осим овога, има и моралну обавезу да створи услове да чланови породице бившег председника могу да дођу у земљу.

И прошле године када се Мркоњић заложио за подизање споменика Милошевићу, његову идеју су многи дочекали „на нож“. Тако и данас размишља Балша Божовић, посланик и председник београдског одбора ДС, који каже да Милошевића треба да се „стидимо, а не да му подижемо споменике, да се никада више не би поновио неки нови Милошевић ма колико се неки и данас трудили да га опонашају“.

– Милошевић је својим карактером и незнањем разбио Југославију. Зарад опстанка на власти унесрећио је милионе грађана југословенских република. Зарад свог богатства опљачкао је свој народ и довео га на ивицу опстанка. Зарад привилегија власти протерао је српски народ из Хрватске, убијао је своје најближе сараднике и осрамотио нас пред светом – оштар је Божовић.

Слично размишљају и у ЛДП, чији члан преседништва Ђорђе Жујовић каже да Мркоњићу нико не брани да се код своје куће диви Милошевићу, да даје изјаве где га велича и да у СПС буде струја која чува то наслеђе:

– Али најавама подизања било каквог споменика особи која је упропастила Србију, која је одговорна за уништење стотина хиљада живота, за смрт најбољих међу нама, у мени изазива само презир. Ваљда треба да му је јасно да таквог споменика никада у Србији неће бити.

Да би се некоме подигао споменик у Београду, предлог се подноси Скупштини града, Комисији за споменике и именовање тргова и улица. следећи степеник је Министарство државне управе и локалне самоуправе чија се сагласност тражи, да би коначну реч дали одборници.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Објављен списак: Ко би могао да наследи Путина

У тучи убијен светски шампион у дизању тегова (ВИДЕО)

Македонци повећавају обезбеђење српске амбасаде у Скопљу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun