Европа Свет

МРАЧНЕ ТАЈНЕ ВАТИКАНА: Опатице третиране као слушкиње?

Ватикански магазин "Женски црквени свет" осудио је начин на који кардинали и бискупи третирају часне сестре, наводећи да се према њима често односе као према слушкињама, које им чисте и кувају.

ПОНИЖЕЊЕ СРБИЈЕ И СРПСКИХ ЖРТАВА! Заветници реаговали на скандалозну фотографију Брнабићке и Харадинаја!

Ватикански магазин „Женски црквени свет“ (Women Church World) осудио је начин на који кардинали и бискупи третирају часне сестре, наводећи да се према њима често односе као према слушкињама, које им чисте и кувају без надокнаде.

У мартовском броју магазина, који излази као издање ватиканског дневника „L’ Osservatore Romano“, наводи се да неке од њих служе у кућама кардинала и бискупа, док неке опатице раде у кухињама црквених институција, преноси АП.

„За дом спремни“ може понекад, петокрака није спорна

„Неке од њих служећи црквене званичнике, устају раније како би спремиле доручак, а иду на спавање након што је вечера послужена, кућа очишћена, а веш опран и испеглан“, пише у тексту.

Часна сестра, која је у магазину представљена као сестра Мери, описује како опатице служе свештенике, који их ретко позивају да седну за сто који опслужују.

Додик: 1. март није и неће бити празник за Републику Српску

Сестра Паула рекла је да сматра да иза свега тога стоји идеја да су жене мање вредне од мушкараца и да свештеници представљају све у цркви а да часне сестре не вреде ништа.

Интерпол брутално ударио на Србију – Београд хитно одговорио


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прва реакција Србије на слање војника Црне Горе на Косово

Путиново обраћање — Почетак нове епохе у свету

(ВИДЕО) ПОМОЗИ БОЖЕ, ДА УЗМЕМО ЗЛАТО! Руси служили литургију и гледали – хокеј!

Најновије руско оружје је одговор, а не трка у наоружању

Извор: Новости

Оставите коментар