montaza epa
Мундијал 2018

(ФОТО) МРАЧНА ТАЈНА СИМБОЛА КОЈИ ЈЕ БАЦИО СЕНКУ НА МУНДИЈАЛ! Ово је стравична идеја која се крије иза ДВОГЛАВОГ ОРЛА ког су показивали Албанци

Гранит Џака постигао је погодак у 52. минуту утакмице против репрезентације Србије. Ђердан Шаћири у 90. Обојица су голове прославили укрштајући руке и тако формирајући прстима неку фрсту пантомимичне птице.

СКАНДАЛОЗНА ОДБРАНА ШВАЈЦАРСКИХ ЗВАНИЧНИКА, НЕ СТРАХУЈУ ОД ФИФА: Шаћири и Џака су били испровоцирани, немогуће да ће бити суспендовани

Гест репрезентативаца Швајцарске, обојице пореклом Албанаца са наших простора, и од домаћих и од светских медија оцењен је као провокација, а ево и зашто.

Овако укрштене руке симболизују црног двоглавог орла и иницијално су биле знак државе Албаније јер се ова птица налази на њиховом грбу и застави.

ЛОПОВ И ПРЕВАРАНТ! Немачки судија Феликс Брих који је ПОКРАО СРБИЈУ на рачуну има 2.000.000 евра!

WIKIPEDIA

Двоглави орао је првобитно био симбол Византијског царства, и представљао је духовну и световну власт његових владара. Касније је постао уобичајни хералдички мотив и током историје се налази на грбу неколицине источноевропских држава укључујући и Србију.

ШВАЈЦАРСКА ПОЛИТИЧКА ЛИДЕРКА ОСУЛА ПАЉБУ ПО АЛБАНЦИМА: Не могу да се радујем, голови су дати за Косово! ОВО НИЈЕ НАША ПОБЕДА!

На простору данашње Албаније се током средњег века дуго користио мотив двоглавог орла, најпре од визанитијских, а касније и од српских властелина који су владали овом територијом.

Распадом српског царства, многи локални владари некадашњег царства су користили исту или барем сличну хералдику.

Према веровању албанских историчара, садашњи грб ове државе начињен је према печату вође албанске побуна у средњем веку – Ђурађа Скендербега. За симбол је узет у периоду буђења албанске националне свести с краја XИX и почетка XX века, мада ваља поменути да је орао са Скендербеговог грба био – бео.

Садашња застава и грб Албаније званичну су усвојени 1992. али су и пређешње албанске државе –Краљевина Албанија и послератна комунистичка држава, користиле скоро исте симболе.

(ВИДЕО) И ЛЕГЕНДА ХРВАТСКЕ НА СТРАНИ СРБА! Жустра расправа на ХРТ-у! Просинечки бранио Орлове!

Негативну конотацију међутим, због чега је оно што су Џака и Шаћири показали на утакмици била провокација, симбол црног двоглавог орла добија последњих деценија, када овај “знак распознавања” узимају поборници идеје о тзв. “Великој Албанији”.

FOTO: EPA

Реч је о концепту земље за коју се сматра да чини националну домовину већини Албанца, засновану на данашњем или историјском присуству Албанаца на том подручју. Поред постојеће Републике Албанија, појам укључује области у саставу суседних држава – Србије (Косово и Прешевска долина), Црне Горе (јужни део земље), Грчке (јужни Епир), Македоније (западни део земље).

Уједињење у јединствену територију под албанском власти теоретски је био замишљен од стране Призренске лиге, организације из 19. века која је за циљ имала уједињење области насељене Албанцима у један аутономни Албански вилајет у саставу Османског царст.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТАЧИ: Данас почетак последње фазе дијалога! Коначни споразум најављен ЗА КРАЈ МАРТА 2019!

ТУЖИЛАШТВО ОДЛУЧИЛО: Ова СУДБИНА чека Дарка Костића у наредним данима!

РАМПА ЗА СКОПЉЕ И ТИРАНУ: Француска и Холандија се успротивиле чланству Албаније и Македоније у ЕУ – ДОСТА ИМ ЈЕ УЛАЗАК У НАТО!

Објављени документи страних служби: Наоружавање паравојних структура око СДА

Извор: Kurir sport/Dnevno.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu