Жена

МОЖЕ ЛИ ДА СЕ УМРЕ ОД СЛОМЉЕНОГ СРЦА? Најежићете када видите шта се дешава у вашем организму 3 месеца након раскида!

Опасност да удовци или удовице оболе од кардиоваскуларних болести или да их затекне изненадна смрт већи су три месеца након смрти њихових супружника, показало је ново истраживање.

ШТА ФЕМИНИЗАМ УРАДИ ОД ЖЕНЕ! 37 слика ПРЕ и ПОСЛЕ које ће вас шокирати!

Показало се да појединци који су три месеца раније изгубили вољену особу имају вишу количину цитокина (гликопротеина који делују као маркери имунолошког система за индикацију упале у крвотоку) и нижи ниво варијабилности срчаног ритма од неожалошћених појединаца у контролној скупини истог доба, пола и телесне масе.

ДРАМАТИЧНО НА БЛИСКОМ ИСТОКУ! Иран и Израел се гађали ракетама! Свет у паници!

Ради се о два узрока који повећавају ризик од кардиоваскуларних болести, укључујући смрт. Аутори кажу да је ово прва студија која указује на повезаност дубоке жалости с растом нивоа цитокина и снижењем варијабилности срчаног ритма.

ИСПОВЕСТ КОЈА ЈЕ УЗДРМАЛА СРБИЈУ: Јелена Ђоковић први пут отворено прича о односу са Новаком и његовим здравственим проблемима!

Није код свих исто

НАМАМИО ДЕВОЈЧИЦУ ПРЕКО ФЕЈСБУКА, ПА ЈЕ ОБЉУБИО: Ово је само један од ужасних манијака и насилника које је полиција ухапсила у великој акцији

У истраживању се показало да ожалошћени учесници истраживања имају 47 посто нижи ниво варијабилност срчаног ритма (размака између два откуцаја срца, при чему виша варијабилност указује на бољу кардиоваскуларно стање) и седам посто виши ниво цитокина. Такође, међу ожалошћенима су за 20 посто били израженији симптоми депресије.

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОД ПЛАНЕ У СМЕРУ КА БЕОГРАДУ: Погинуло дете које је невезано спавало на задњем седишту кад је ауто ударио у возача комбија који је изашао да види где је квар

Учесници истраживања били су у добу од 51 до 80 година. Фагундес се нада да ће након овог истраживања медицински професионалци боље разумети биолошке механизме које активира дубока туга и потом циљаном психолошком и фармаколошком терапијом спречити нежељене последице.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Како би изгледао рат Америке и Ирана

(ФОТО) КОЛАПС У САОБРАЋАЈУ, СЛАВИЈА И НЕМАЊИНА НЕПРОХОДНЕ: Избегните овај део града, таксисти блокирали центар!

СВЕЧАНОСТ У БАЊАЛУЦИ: Почиње обележавање Дана Војске Републике Српске

Вучић: Европа нас све више разуме

Извор: Курир/Нет

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
28°
Fri
18°
Sat
20°
Sun
17°
Mon

Истакнуто