Друштво Србија

МОЖЕ И ПРЕКО ПУНЕ! Ево која возила по новом закону СМЕТЕ ДА ПРЕТИЧЕТЕ ПРЕКО ПУНЕ ЛИНИЈЕ!

По новим правилима, дозвољено је да пређете пуну линију када наиђете на споро возило и желите да га претекнете. Ипак, треба водити рачуна о томе која су то спора возила, а која не спадају у ту категорију.

Недавно усвојене измене Закона о безбедности саобраћаја донеле су и нова правила када је реч о претицању спорих возила преко пуне линије.

(ФОТО) ВУЧИЋ НАПРАВИО ОЗБИЉАН ПРОПУСТ НА ВОЈНОЈ ПАРАДИ У МОСКВИ!

Међу спора возила убрајају се бицикли, радне машине, трактори, мотокултиватори, запрежна возила и слично. Иначе, до сада је било забрањено претицање уколико због тога морате да пређете преко пуне линије.

Подразумева се да претицање или обилажење возач сме да врши само ако тиме не омета нормално кретање возила која долазе из супротног смера, када на путу има довољно простора за безбедно извођење тих радњи.

Вучић открио шта му је на Црвеном тргу шапнуо Путин

Камионе не смете да претичете преко пуне линије, без озбира колико споро се крећу.

У старом закону, недовољно јасно правило о претицању на делу пута са пуном линијом довело је до много неспоразума и казни.

Конкретно, било је дозвољено да претекнете споро возило на делу пута са пуном линијом, али само ако притом не пређете пуну линију, односно останете у својој траци.

НАУЧНИЦИ ПОСЛЕ ДУГОГ ИСТРАЖИВАЊА ОТКРИЛИ: Ево шта је кључ дугог живота!

У пракси ово је могло да се изведе када је у питању претицање бицикла или мопеда, али када је у питању неко иоле шире возило као што је трактор, практично нема простора да га претекнете а да не прегазите пуну линију, осим ако се трактор не склони у страну с пута.

А по новом закону?

По новом закону, дозвољено је претицање спорих возила преко пуне линије ако то може да се изведе безбедно.

ПОРОДИЧНО СЛАВЉЕ СЕ ПРЕТВОРИЛО У КОШМАР: Отац претио да ће се убити, а онда је скочио син да му отме нож! Тада је кренуо УЖАС!

Понављамо, наиђете ли на бицикл, радну машину, трактор, мотокултиватор, запрежно возило и слично, по новим правилима можете да пређете преко пуне линије у суседну траку како бисте га претекли.

По старом закону било је дозвољено обилажење заустављеног возила преко пуне линије под условом да се тиме не омета нормално кретање возила која долазе из супротног смера када на путу има довољно простора да се то изведе.

(ВИДЕО) ХАОС У СКУПШТИНИ ГРАДА БЕОГРАДА: Ђилас гурао одборника СНС, па напустио седницу!

Дакле, било је дозвољено да обиђете заустављено возило, али забрањено да претичете возило које се креће без обзира колико се споро креће.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ПУТИНОВЕ ОПАСНЕ РАТНИЦЕ ОСВАЈАЈУ СВЕТ: Црвеним тргом промарширала и најлепша војна јединица!

„СВА СЕ НАЈЕЖИМ КАД ПОМИСЛИМ НА ТО“ Сузана Јовановић открила потресне детаље о Јелени Марјановић

УСТАШЕ ПОТПУНО ПОЛУДЕЛЕ! Сад траже да се подигне СПОМЕНИК СТЕПИНЦУ У БЕОГРАДУ!

Снажна Путинова порука онима који би да прецртају историју

ВУЧИЋ ДАНАС НА ПАРАДИ У МОСКВИ: Раме уз раме с Путином са деда Андријином сликом у Бесмртном пуку

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri