Sputnik/ Natalia Seliverstova
Русија Свет

Москва: На напад одговарамо нападом

Русија ће предузети дипломатске и политичке мере као одговор на издвајање средстава у Европском парламенту за радну групу ЕУ за информациону борбу, изјавио је за Спутњик први заменик председавајућег Одбора за спољне послове Савета федерације Русије Владимир Џабаров.

(ВИДЕО) КАД ЈЕ МАЈКА ЗАСПАЛА, ДАЛА САМ МУ НОЖ И ПОКРИЛА УШИ: Језива исповест девојчице која је годинама живела као биљка

„На то ћемо одговорити различитим корацима, како политичким тако и дипломатским. На напад ћемо одговорити нападом“, нагласио је сенатор.

Бакир спрема Бошњаке на рат

Раније је лист „Гардијан“ објавио да ће Европски парламент издвојити буџет од више од милион евра годишње за радну групу ЕУ за информациону борбу против руских медија. „Гардијан“ је, позивајући се на изворе у Ист Страткому, саопштио да ће радна група први пут добити средства из буџета ЕУ. Финансирање у износу од 1,1 милион евра годишње укључено је у буџет ЕУ за 2018-2020.

Српски посланици обавестили Русе: НАТО врши невиђени притисак на Београд

Европски медији који раде у Русији потпашће под закон о медијима — страним агентима уколико руски медији буду под притиском у ЕУ, рекао је Џабаров.

„Европски медији у Русији такође би могли да буду погођени овим законом. Засад ће његова примена почети са америчким медијима, али ако Европљани пређу на исте акције према нашим медијима, попут Американаца, они ће добити исти одговор“, истакао је Џабаров.

Девојчицу (14) силовали два пута за вече, у два одвојена напада!

У последње време, тема информационе борбе против руских медија прилично често се чује на Западу. У новембру прошле године Европски парламент је усвојио је резолуцију под називом „Стратешке комуникације ЕУ као супротстављање пропагандни трећих страна“.

(ВИДЕО) Прича ове Црногорке је хит на интернету, 8 милиона прегледа за 18 сати: Како ју је пас спасио од пљачкаша

У документу, чији се велики број одредби граничи са предлогом о увођењу цензуре руским медијима, тврди се да Русија наводно пружа финансијску подршку опозиционим политичким партијама и организацијама у земљама-чланицама ЕУ, а такође користи фактор билатералних међудржавних односа за раздвајање чланова заједнице. Као главне информационе претње Европској унији и њеним партнерима у Источној Европи у резолуцији се наводе агенција Спутњик, телевизија РТ, фонд „Руски свет“ и Федерална агенција „Россотрудничество“ при Министарству спољних послова Русије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Младић убијен у сачекуши је шурак Дарка Миличића: Живео је брзо и раскошно, доказ је његов Фејсбук профил

СТУДЕНТИ ИЗ СРБИЈЕ НАПАДНУТИ У МОСТАРУ: Двадесет маскираних особа ПРЕСРЕЛО ИХ НА ПАРТИЗАНСКОМ ГРОБЉУ!

Јосиповић: Србија неће моћи да постане чланица ЕУ ако не призна независност Косова!

„Гардијан“: ЕУ троши милион на борбу против „дезинформација Москве“

(ВИДЕО) СРБИМА ЗА ПОНОС: Чајковски је најлепшу композицију направио у славу наше војске, а имао је диван разлог

Извор: Танјуг

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat