Извор: facebook.com
Регион

МОРИНА ЋЕ ИПАК ЗАВРШИТИ У СРБИЈИ? Суд одобрио изручење, одбрана се жали

Жупанијски суд у Дубровнику, одлучујући у поновљеном поступку по налогу Врховног суда Хрватске, поново је одобрио изручење Србији албанског држављанина Исмаила Морине Србији

Жупанијски суд у Дубровнику, одлучујући у поновљеном поступку по налогу Врховног суда Хрватске, поново је одобрио изручење Србији албанског држављанина Исмаила Морине Србији, који је на утакмици репрезентација Србије и Албаније у Београду 2014. године пустио дрон са заставом „Велике Албаније“, а његов бранилац поново је уложио жалбу.

Портпарол Жупанијског суда у Дубронику Перо Милоглав прецизирао је за Танјуг да је ванрасправно веће тог суда 17. августа донело ново решење којим је утврђено да су испуњене законске претпоставке за изручење Морине Републици Србији.

Он је додао да је Морина и даље у екстраидционом притвору у Дубровнику.

Моринин дубровачки бранилац Дарко Бугитан рекао је данас Танјугу да је већ уложио жалбу на ново решење Врховном суду Хрватске, и да се чека његова одлука.

Врховни суд Хрватске укинуо је 10. августа првостепено решење којим је суд у Дубровнику првобитно одобрио изручење Морине Србији и то по служеној дужности због битних повреда одредби хрватског Закона о кривичном поступку.

Србија тражи Морину због кривичног дела изазивање верске расне и националне мржње.

Против њега је у току истрага Вишег тужилаштва у Београду.

Његов дубровачки бранилац је недавно поднео хрватској полицији и европским институцијама Захтев за међународну правну заштиту како би спречио изручење трећој држави.

Одлука о том захтеву се такође и даље чека.

Извор: Танјуг, Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: У Бриселу ће их болети глава од питања, ово је застрашивање

(ФОТО) УЖАС КОД ХРАМА СВЕТОГ САВЕ: Аутобус ударио жену, а онда је ПОДЛЕТЕЛА ПОД ДРУГИ!

Спреман нови закон, за прву бебу 100.000 динара

Ким лансирао пројектил и ПРЕСТРАВИО Јапанце да би прославио РОЂЕЊЕ ТРЕЋЕГ ДЕТЕТА

Оставите коментар