Занимљивости

МОРБИДНО! Ово су истините реченице које су лекари чули од људи ПРЕД СМРТ!

Од небројених речи које човек изговори током свог живота, само су две јединствене – прве и последње.

Последње речи најчешће чују лекари или медицинско особље које се брине о пацијенту, а оне су понекад под утицајем лекова, страха од смрти, или дубоког схватања како она следи.

Док неки случајеви указују на загробни живот, други су доказ невероватне људске воље и духа.

ГЕНЕРАЛ ЛАЗАРЕВИЋ ОТКРИВА: НАТО на Ускрс 1999. покушао копнену офанзиву

Ово су неке од необичних и шокантних забележених изјава пре смрти.

1. Љут до краја

Није свако миран у последњим фазама свог живота, а неки су нажалост љути до краја. У случају 20-годишњег члана банде који је завршио у болници због узнапредовалог рака јетре насталог од хепатитиса, то се потврђује. Он је био окружен члановима породице, а у последњим минутима живота, мајка му је на уво шапнула „иди према светлу, иди према Исусу“.

Његов је одговор био „је*е ми се за Исуса“. Одмах након тога, окренуо је главу и направио уплашену гримасу уз повик „Дођавола, нееее!“ Чим је то изговорио, сви су витални знакови ишчезли из његовог тела. Цела породица у соби била је у стању шока и страха.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Џихадисти заробили сиријске војнике, а онда је уследило оно најгоре

2. Неразумевање смрти

Смрт деце је једна од најтужнијих ствари с којом се човек може сусрести у животу. Кад су се двојица дечака играла крај потока недалеко од својих кућа, догодило се нешто незамисливо – пукла је цев нафтовода, због чега је цело подручје постало високо запаљиво.

У окрутној игри судбине, управо су се тада дечаци играли с упаљачем те су узроковали пожар целог подручја. Обоје су тешко опечени, па су били у стању шока. Кад је медицинско особље дошло и почело да се брине о њима, један од њих је потрешено рекао „моја мама ће се јако љутити на мене јер сам уништио нову одећу“.

Несвестан да ће умрети, дечак је одмах након тога последњи пут издахнуо.

3. Халуцинације

Људи пред смрт могу да халуцинирају или да буду збуњени око времена и простора у којем се налазе. Најчешће се присећају ствари из прошлости, мислећи да се збивају сада, а најчешће је присећање на јаке емоције.

У случају ветерана из Другог светског рата, он је почео да моли за милост и живот нацистичког војника. Како би га умирили, довели су му лекара који зна немачки, па му је рекао „У реду је, господине Катикатуре, слободни сте“.

Рамбује 2: Међународна конференција расплиће „косовски чвор“?

Невероватно, али у том тренутку се пацијент умирио, па је 30-ак секунди касније умро.

4. Људи у црном

Ствари које људи виде пред смрт нису увек симболи среће и мира, а нити их је увек лако објаснити. У случају старице која је била у старачком дому и којој су почели да отказују органи, она је преплашена стиснула дугме како би позвала сестру. На уво јој је шапнула, тако да нико други не може да чује да је мушкарац у црном ту, иако су у соби биле саме.

Сестра се збуњено окренула према углу просторије, у којем није било ничега. Старица је поновила „Ту је. Зар га не видиш? Сав је у црном, има и црни шешир. Погледај како су му очи црвене. Истерај га напоље“.

Сестра је ухватила за руку, надајући се како је ипак реч само о халуцинацији. Ипак, за старицу је она била стварна те јој је у последњим тренуцима донела неизрецив страх.

УЖАС У НЕГОТИНУ: Силовао пасторку пуних пет година! Подводио је да би платио рачуне!?

5. Локација тела

Већина људи жели чисту савест пре него умре, па за последицу многи од њих на смртној постељи признају своје „грехе“. Тако је један пацијент у својим последњим тренуцима хирургу непрестано понављао „тело је у шуми крај храстовог дрвета“. Није давао никаква додатна објашњења и није изгледао присебно. Ипак, полиција је одмах позвана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Седморка“ позвала Русију да промени своју политику, Трамп се не слаже с колегама

ЦЕО АПАТИН ПРИЧА О ОВОЈ КОНОБАРИЦИ (24): Пронашла торбицу са 30.000 евра и вратила је власнику! Он пошто-пото хтео да је части, она ни да чује па онда открила и зашто!

КАЗНЕ И ДО 400 ЕВРА! Власници клима не поштују прописе, па пролазнике изненади кишица са фасада и тераса

И легендарни музичар спасава краву која је из Бугарске одбегла у Србију

ЗВЕЗДА НА КОРАК ОД ТИТУЛЕ: Црвено-бели опет бољи савладали ФМП, Фелдин одиграо сјајно полувреме

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) САМОУБИСТВО НА ХАЏИЛУКУ: Странац дошао на поклоњење у Меку, па скочио у смрт

Упозорење стручњака: Зашто је признавање „босанског језика“ равно националној издаји

Извор: Република

Оставите коментар