printscreen
Регион

МОНСТРУОЗНА ПРОПАГАНДА! Син логораша, Србин, тврди: ЈАСЕНОВАЦ БИО КАО ЛЕТЊИКОВАЦ, место забаве, развијеног културног и спортског живота?!

У католичкој цркви у Ђакову промоција књиге са ужасним приказом усташког стратишта. Аутор Игор Вукић тврди да су логораши имали "примерену лекарску бригу, услове за школовање деце и веома угодне животне услове"

КАКАВ ЛАЖОВ, СТРАШАН ЛАЖОВ! „Нестали“ новинар Стефан Цветковић „покварио“ полиграф! ИСТИНУ ГОВОРИО САМО КАД ЈЕ РЕКАО СВОЈЕ ИМЕ!

Промоција застрашујуће, ревизионистичке књиге Игора Вукића „Радни логор Јасеновац“, у којој аутор негира монструозне злочине усташког режима, најављена је у цркви жупе Свих светих у центру Ђакова, упркос многобројним протестима грађана тог славонског града

Пре тога је иста књига промовисана и на Каптолу у Загребу, уз овације присутних када је Вукић рекао да су претеране и потпуно неутемељене тврдње о масовном терору и ликвидацијама у Јасеновцу, јер за то „нема доказа“. Нажалост, стравични фалсификат остао је без правог ођека у земљи чланици Европске уније, која се с времена на време хвали антифашистичком прошлошћu.

printscreen

Вукићеве тврдње толико су страшне и невероватне, попут оне да је јасеновачки логор био место забава, развијеног културно-забавног и спортског живота, да су логораши имали примерену лекарску бригу, услове за школовање деце и веома угодне животне услове. Аутор иде чак тако далеко да каже да су највеће проблеме стварали партизани који су доведени у логор, јер су ширили тифус. Тек успут Вукић спомиње егзекуције, али уз напомену да су вршене и над усташама које су прекршиле правила.

НАЈВАЖНИЈА УТАКМИЦА СРБИЈЕ ПОСЛЕДЊИХ ГОДИНА! Ево шта су све КРСТАЈИЋ И КОЛАРОВ рекли пред меч са Костариком

– Јасеновац као логор смрти је југопропаганда – поручио је Вукић уочи промоције своје књиге у Ђакову, објашњавајући да је настала после истраживалачког рада Друштва за истраживање троструког логора Јасеновац. То опскурно друштво је „научно“ утврдило да је комунистичка власт у Јасеновцу наставила да користи логор после 1945. године, а према њиховом мишљењу, тада су почињени већи злочини од оних у време усташа, које по сваку цену желе да рехабилитују. Књига има 340 страница, а издао ју је приватни издавач „Наклада Павичић“.

Можда најстрашније од свега јесте то што Католичка црква уступа простор за промоцију књига које не само што фалсификују прошлост, већ глорификују фашизам, што је незамисливо у било којој земљи ЕУ. Грађани Ђакова су ових дана упутили отворена писма у којима осуђују понашање цркве, а ђаковачки жупник Томислав Ћорлука „пере руке“ и тврди да са организацијом нема везе:

– Црква је увек била за истину и само истину – каже жупник, и указује да су организатори Удружење ветерана Треће гардијске бригаде и Хрватски обредни здруг Јазовка, које опет тврди да књига није забрањена, као и да је већ представљена у јавности и да нема проблема да се о њој говори и у Славонији.

ПОРОДИЦА СЕ ОГЛАСИЛА ПОСЛЕ ДРАМАТИЧНЕ ПОТРАГЕ ЗА НОВИНАРОМ ИЗ БЕЛЕ ЦРКВЕ: Ево шта мајка Стефана Цветковића каже о његовом нестанку

Игор Вукић
printscreen

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА НА ИБАРСКОЈ: Враћали се из друге смене и изгинули на путу ка кући, БРАЋА ЗАЈЕДНО СТРАДАЛА!

– Ова промоција доказ је да неки у Католичкој цркви имају благонаклон став према ревизионизму и неморалан однос према жртвама Другог светског рата – тврди један становник Ђакова, града у ком су се многи мештани побунили да пруже гостопримство аутору који износи безочне лажи о прошлости.

Но, званична власт, као обично, ћути, а нема реакција ни државног тужитеља, нити свих оних институција које би требало у оваквим ситуацијама да реагују. Треба само замислити какве би реакције биле у Немачкој или Аустрији да неком падне на памет да напише да се у Аушвицу или Бухенвалду нису догодили монструозни злочини, већ да су логораши заправо уживали у томе да тамо бораве.

ЗВАЛИ СУ МОЈУ МАЈКУ И РЕКЛИ ЈОЈ ДА САМ МРТАВ: Потресна исповест возача из Шапца који је за длаку избегао смрт!

А отац му прошао кроз пакао!

Да би све било још невероватније, Игор Вукић је српске националности и његов отац је прошао страхоте Јасеновца, пошто је као дете прошао пробој на Козари. Међутим, Вукић, који се представља као новинар и публициста, заточеништво оца у злогласном логору описао је готово идилично, као бригу усташа за децу која су се нашла у паклу Јасеновца, логора у којем су усташе убиле више од 30.000 малишана. Но, Вукић тврди да толико деце никада није ни било у логору.
Да би срамота била још већа, Хрватска телевизија је недавно угостила Вукића, који је том приликом изнео те монструозности. Тек после бурних реакција гледалаца, водитељка је премештена на друго радно место.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БРИТАНСКИ „ТАЈМС“: НАТО је у рушевинама!

ИНЦИДЕНТ У СМЕДЕРЕВУ: Дечак скидао девојчицу у ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ!

(ФОТО) СВИЛАЈНАЦ НА НОГАМА У БОРБИ СА ПОПЛАВАМА: Набујала вода се полако повлачи, ватрогасци, спасиоци и полиција целу ноћ помагали мештанима!

Извор: informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon