Америка

МОНСТРУМИ: Дрогирали тек рођену бебу

Један брачни пар у САД ухапшен је након што је утврђено да су тек рођеној беби, буквално на дан рођења, дали дрогу, јавља CBS.

Колби Глен Вајлд, стар 29 година и 26-годишња Лејси Даун Кристенсон суочавају се са оптужбама за кривична дела трговина наркотицима као и за угрожавање живота деце, кажу званичници државе Јуте.

„Они су беби дали дрогу тек неколико сати пошто је рођена“, навео је Спенсер Кенон, портпарол окружног шерифа у Јути.

Власти су пренеле да су истрагом утврдили да је Кристенсон узимала дрогу и за време трудноће, тако да је дете, како су навели, рођено зависно.

Вајлд је признао да је нанео смрвљене Субоxоне таблете на бебине десни 9. априла, на дан њеног рођења, када су медицинске сестре изашле из собе. Субоxоне је лек против болова, који се користи у лечењу болести зависности, нарочито кад су у питању хероин и морфин.

Вајлд је ухапшен 26. јуна у хипермаркету Волмарт у граду Спениш Форк, држава Јута, због покушаја преваре на одељењу за повраћај робе. Том приликом у рукама је имао своју двомесечну ћерку. Како су службеници приметили да нешто није у реду, а након што је добио новац за повраћај робе, Вајлд је почео да трчи, испустивши два пута своје дете. Након што је други пут испустио бебу, гурнуо ју је у руке једном странцу и побегао према својим колима, навела је полиција. Полицајац га је ухапсио на паркингу.

Превезен је у затвор, а код њега је пронађен хероин, метамфетамин, прибор за конзумирање дроге, а на терет му је стављена и вожња без осигурања аутомобила.

У време тог догађаја, Кристенсонова је била у радњи, са своја три сина од две, четири и осам година. И она је ухапшена, због неплаћеног рачуна. Полиција је малишане истог дана дала под надзор Службе за децу и породицу, док је беба превезена у локалну болницу.

Приликом претреса њихове куће, полиција је нашла на више места дрогу и прибор за њено коришћење, чак и у бебином кревецу и у флашици.

Такође, пронађене су и Субоxоне таблете, а Кристенсонова је признала истражитељима да их је здробљене давала девојчици.

Центар за породицу је саопштио да су два млађа дечака и девојчица били позитивни на тесту за метамфетамин. Такође, тест је био позитиван и на хероин и на морфијум.

Кристенсонова је пуштена 28. јуна, а Вајлд 5. јула из затвора, након што је положено јемство.

Међутим, 18. јула обоје су ухапшени, по новом налогу за претрес, када је Вајл ухваћен да пуши хероин. Њихова кауција је 10.000 долара, преноси CBS.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Српски хакери напали Шведску

Путинови планови јавна тајна

Пољски туриста ухапшен код Жањица због сумње да је подметнуо пожар

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue