Хроника

МОНСТРУМ ТРАЖИ ДА МУ ОПЕТ СУДЕ: Сад се не сећа да је убио и силовао малу Анђелину (3)

Виши суд у Зајечару осудио је почетком априла ове године правноснажном пресудом Владицу Рајковића (29), из зајечарског села Вратарница, на 40 година затвора јер је јула прошле године силовао и ударцима камењем у главу убио трогодишњу Анђелину Стефановић, али је одбрана од Апелационог суда затражила да се поништи првостепена пресуда и поново одржи суђење.

У жалби одбране се наводи да је на суђењу дошло до ниаз пропуста и да је због тога неопходно да се суђење понови.

„Владица Рајковић се не сећа злочина јер је био у стању тешког пијанства, а не припит како је наведено у доказима. Он је сам признао да је непосредно пре злочина којег се не сећа, попио неколико литара шприцера и више од пола литра ракије. Али, њему је крв на анализу узета тек 14 сати након злочина па испада да је он био само припит. Он је заправо био у стању тешког пијанства када је силовао и убио малу Анђелину, тако да му је урачуњивост била знатно смањена“, наводи се, између осталог, у жалби.

Владица Рајковић и мала Анђелина два сата пре злочина
Фото: Приватна архива

На суђењу је Рајковић изјавио да се уопште не сећа момената када је зверски силовао и убио малену Анђелу, а да је након хапшења све признао и потписао „јер су га полицајци тукли“.

Маја Атанасковић, адвокат породице Стефановић, раније је за „Блиц“ испричала да су „његови искази у потпуној супротности са обдукционим налазом и налазом о механизму наношења повреда“.

– Рајковић је изјавио да се смрт није одиграла како је наведено у диспозитиву оптужног акта. Рекао је да жртву није ударао каменом пречника 25 са 30 центиметара по глави него да ју је носио на раменима, да се том приликом саплео и да је кренуо да пада. Даље је навео да је тада Анђелина ударила чеоним делом главе о зид напуштене куће на путу ка аутобуској станици те да се он тада уплашио. Рекао је и да ју је одвео 200 метара даље од тог места, да је скинуо горњи део мајице и пробао да је реанимира, али да није давала знакове живота – испричала је Атанасковић.

Рајковић је потом отишао и даље, те навео „да девојчицу није силовао већ је своју руку случајно завукао у њено међуножје и одатле трагови крви“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Патријарх Иринеј: „Државници не смеју дати Косово!“

СБ УН блокирао саопштење о осуди напада на амбасаду Русије

Извор: Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri