pixabay.com
Занимљивости

МОГЛО БИ СКУПО ДА ВАС КОШТА: Овакве фотографије никада не смете да објављујете на друштвеним мрежама!

Објављивање одређених врста фотографија на друштвеним мрежама није увек добра идеја. Одређени садржаји могу да вам угрозе посао, везу или ваше приватне податке.

ПОЛОМИО КИЧМУ, НАПУКЛА МУ 3 РЕБРА: Бивши задругар Јањуш једва извукао живу главу, ово су детаљи голготе коју је преживео!

Стога је веома важно да пазите шта објављујете, а ових 10 врста фотографија никада не би требало да делите са целим светом.

1. Авионске карте

Ако објављујете податке с авионске карте или бординг пасове, то вас може довести у опасност. Примера ради, неке компаније на бординг пасове стављају кодове с информацијама о вашим летовима и слично. Хакери преко тих информација могу да дођу до ваших података помоћу којих могу приступити миљама које сте зарадили, вашем броју телефона, датуму рођења или чак подацима из пасоша. Према броју за букинг, може се сазнати и када крећете на пут и када се враћате.

ДВЕ ЖЕНЕ ПРОНАЂЕНЕ МРТВЕ У СЈЕНИЦИ: Видљиве посекотине на подлактицама, оставиле и ОПРОШТАЈНО ПИСМО

2. Новац

Објављивање фотографија на којима се виде подаци о плати, као и фотографисање картица, једноставно није добра идеја.

3. Добитни листић на лоту

Ако сте толики срећник да добијете на лоту, сачувајте то за себе.

4. Мејлови с посла

ДЕТАЉИ ХОРОРА У СЈЕНИЦИ Мајка и ћерка пронађене мртве, проћи ће вам струја кроз тело кад видите како су скончале и шта је пронађено поред лешева

Бројни људи објављују фотографије с радног места, али притом не пазе на поверљиве документе. Ако ваша фирма, на пример, шаље мејл у коме вас обавештава да ради на новом производу, немојте проширити ту информацију на друштвеним мрежама. Осим тога, ако се бавите подацима других људи, пазите да се на вашим фоткама не нађу нечији ЈМБГ или адреса.

5. Крштеница или држављанство

МАЈКА, ОТАЦ И СИН ПОГИНУЛИ КОД ЗЛАТИБОРА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ, А САД СУ БАКА И ДЕКА УЧИНИЛИ ДИРЉИВ ГЕСТ: Бахати возач убио целу породицу, али не и сећање на њих!

Објављивање било којих личних докумената на друштвеним мрежама једноставно није добра идеја. И док вам се можда чини, ако сте добили дете, да је занимљиво на друштвеним мрежама поделите његову крштеницу или други документ, тиме само угрожавате његове податке и идентитет. То су основни документи на основу којих грађани добијају све остале документе и сигурно нико не жели да му пратиоци знају све податке. Никада не знате у чије руке може допасти и како ће та особа то злоупотребити.

6. Фотографије деце

Увек два пута размислите пре него што објавите фотографије своје или туђе деце на друштвеним мрежама. Забележени су случајеви у којима су дечје фотографије скидане и коришћене у криминалне сврхе.

(ФОТО) Филип Лакатуш, који се избо због смрти своје бебе, нема 19, већ 26 убода: Ране зацељују, али не и срце за сином

7. „Пијане“ фотографије

Ок, забава је била одлична, мало сте и попили и одлучили да усликате неколико селфија с екипом. До проблема вероватно неће доћи ако имате пар таквих фотографија, али оно што се послодавцу сигурно неће свидети јесте пун профил таквих слика.

8. Политичке карикатуре

ВЕТАР, КИША, ЗИМА! Уживајте док можете, ево кад ће се време ДРАСТИЧНО ПРОМЕНИТИ

У све напетијој политичкој клими широм света, долази и до све више објава политичких вести, па и карикатура. Овакве објаве могу довести до дугачких расправа на друштвеним мрежама ако су међу вашим пријатељима особе које се не слажу с вама па бисте могли остати без неких пријатеља, како у свету друштвених медија, тако и у стварном свету.

БИЛА ЈЕ НАЈЛЕПШИ НАЦИОНАЛНИ СИМБОЛ: После удаје за богатог бизнисмена у Венецији повукла се из јавности, а у 49. изгледа ФАНТАСТИЧНО!

9. Важне објаве других људи

Ако вам сестра или најбоља пријатељица објави да је трудна или да се верила, није на вама да први то напишете на својим друштвеним мрежама и објавите свету како сте јако срећни због ње. Причекајте да она прва ту информацију подели с другима па своју објаву оставите за касније.

(ФОТО) УБИЈ СРБИНА! Туриста из Србије једва извукао живу главу! Усташе поново вршљале!

10. Туђе фотографије

Ако на својим друштвеним мрежама објављујете туђе фотографије тиме кршите услове коришћења Фејсбука. Наиме, они прописују да особа која пристаје да користи Фејсбук неће користити туђу интелектуалну својину. Због тога чак може да вам буде и угашен профил на овој друштвеној мрежи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УХАПШЕН ЛЕКАР У НОВОМ САДУ: Тражио 500 евра да би извршио операцију!

Српско небо без уљеза: НАБАВЉАМО ДРОНОВЕ ОД КИНЕ!

ДАЧИЋ: Знате кад ћемо признати Косово – КАД НА ВРБИ РОДИ ГРОЖЂЕ!

Тачи идуће недеље са Трампом разговара о промени границе

ДАЧИЋ: Путин је искрен пријатељ

НИКОЛА САНДУЛОВИЋ ПРЕТИО БИВШОЈ ЖЕНИ! Силвија се БОЈИ ЗА ЖИВОТ, одмах се обратила полицији!

(ВИДЕО) ПАВКОВИЋ ОТКРИО ИСТИНУ О РАЗГОВОРИМА СА КОШТУНИЦОМ: Наредите, ракетама ћемо спречити изручење Слобе

kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun