Извор: eps.rs
Друштво Економија Србија

ММФ тражи да ЕПС смањи број запослених за 700

Делегација Међународног монетарног фонда (ММФ) тражиће од Електропривреде Србије (ЕПС) да изради нову систематизацију радних места којом ће број запослених бити смањен до 700 радника и то до краја феруара 2018, пише данашњи "Блиц".

Како наводи лист, смањење броја радника у ЕПС-у биће главна тема данашњег састанка шефа делегације ММФ-а за Србију Џејмса Руфа и представника тог јавног предузећа.

Директору ЕПС-а Милораду Грчићу биће предочено да, иако је прошле године из те компаније отишло 2.000 људи, вишка запослених неће поново моћи да се ослободи добровољним одласцима, већ да то мора да буде урађено систематизацијом радних места, наводи извор „Блица“ и додаје да ће први на удару бити људи из администрације.

Суштина је да је број запослених смањен добровољним одласком, а не укидањем непотребних радних места која нису повезана са производњом.

„Тако је према стандардима ММФ-а и даље велики број запослених у администарцији, што ће морати да се коригује и то не стихијски, већ систематизацијом. Препоручено је да се на тај начин смањи број људи за још највише 700 и то до краја фебруара 2018. године“, наводи извор „Блица“.

Данас би, како се наводи, са мисијом ММФ-а требало да разговара и директор Србијагаса Душан Бајатовић, јер то јавно предузеће није испунило рокове за преузете обавезе у вези са поједностављењем организационе структуре компаније, али и са смањењем трошкова пословања.

Њему ће се, поред незавршених обавеза у вези са фактичким одвајањем транспорта и дистрибуције гаса, замерити и што није продао имовину која се не користи за обављање основне делатности.

Реч је, пре свега, о власништву у Азотари и МСК, али и у Фабрици керамике „Тоза Марковић“.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Погледајте који српски политичар из БиХ се дружи са АЛИЈИНИМ РАТНИМ ЗЛОЧИНЦЕМ! (ФОТО)

Габријел: Ким Џонг Ун није луд

БУДУЋНОСТ СТИЖЕ: Електрични аутомобили са аутопилотом освајају тржиште!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat