Занимљивости

МЛАДИ ГЕНИЈАЛЦИ ПРЕДСТАВИЛИ НОВ МОДЕЛ СРПСКЕ ФОРМУЛЕ „Друмска стрела“ осваја свет!

Више од 50.000 радних сати било је потребно да се изради прототип тркачког болида, који убрзање до 100 км/с постиже за четири секунде! Иза најновијег модела „Друмске стреле“, конструисаног и креираног у Београду, стоји група српских студената.

Више од 50.000 радних сати било је потребно да се изради прототип тркачког болида, који убрзање до 100 км/с постиже за четири секунде! Иза најновијег модела „Друмске стреле“, конструисаног и креираног у Београду, стоји група српских студената.

КРВАВО ШЕТАЛИШТЕ СУРДУЛИЦЕ: Сестра бранила млађег брата, па матуранта избола „СКАКАВЦЕМ“!
На изради возила радило је више од 50 младих генијалаца с осам факултета Београдског универзитета, који ће учестовати и на два предстојећа светска такмичења „Формула студент“ у Италији и Чешкој.

Будући инжењери представили су у понедељак најмодерније, седмо по реду, тркачко возило (по угледу на Формулу 1) и изазвали велику пажњу јавности.

– Идеја је потекла током „Машинијаде“ 2010, која је одржана у Ријеци. Тим студената с тамошњег универзитета већ је радио на сличном пројекту и одлучили смо да се и сами окушамо. Име „Друмска стрела“ осмислила су двојица наших колега. На почетку у тиму је било 11 студената, највише с Машинског факултета и ФОН-а – каже  вођа тима „Тенфоре Друмска стрела“, студенткиња мастер студија Технолошко-металуршког факултета Миљана Стојановић.

МИЛОСАВ ОТИШАО ОЦУ ДА ЗАПАЛИ СВЕЋУ И САМО ШТО СЕ НИЈЕ СРУШИО: Видео сам само отворен гроб и полутрули сандук… Аранђеловцем хара нова ГРОБЉАНСКА МАФИЈА која краде мермерне плоче са гробова!


Будућност у Србији

Наша саговорница у будућности себе види у Србији, где би наставила да ради и унапређује своја знања. – Сигурна сам да ће ми искуство из тима „Формула студент“ бити драгоцено у будућности, као што је и свим нашим старијим члановима – истиче Миљана Стојановић.


Према њеним речима, пројекат је убрзо почео да се развија, па су им се придружиле и колеге с других факултета.

– Возило је требало унапредити, израдити карбонске делове, бавити се електроником… Тим су појачали студенти ЕТФ-а, Технолошко-металуршког и Економског факултета, као и студенти Војне академије, који се највише баве пројектовањем – истиче Миљана.

ХОРОР У КРАЉЕВУ! Бомба ЕКСПЛОДИРАЛА на часу у ОСНОВНОЈ ШКОЛИ!

Сваке године српски студенти праве нови модел тркачког возила. Задржавају се добре, а мењају и унапређују лоше ствари.

– И ове сезоне, као и претходних, сваки члан тима уложио је велику енергију у израду новог возила, а бројне иновације овогодишње формуле то и доказују. Са сваким моделом представљамо се на престижним такмичењима и до сада смо остварили запажене резултате. Када сезона прође, возила растављамо, како бисмо преузели делове за наредни модел, као што су носачи точкова или блок мотора – објашњава саговорница.


У врху светских стручњака

Екипа српских студената окупљених око пројекта „Друмска стрела“ у последњих седам година остварила је запажене резултате у свету – од трећег места за идејни пројекат, четвртог места за издржљивост возила, која је и најзахтевнија дисциплина, па све до титуле најбољег тима у региону, на коју су посебно поносни.


ВОЗАЧ КОЈИ ЈЕ ПОКОСИО ДЕЦУ НА ДИВЧИБАРАМА И УБИО МАЛОГ АЛЕКСУ на задњем седишту ВОЗИО СВОЈЕ ДЕТЕ?!

Тим Миљане Стојановић поседује добру основу и за почетак рада на електричном аутомобилу.

– Током 2016. израдили смо идејни концепт за возило на електрични погон, али је за даљи развој требало пуно новца, који нисмо имали. С обзиром на то да је компанија „Тенфоре“ спремна да нас подржи и у будућности, крећемо озбиљније с пројектом. У плану је и куповина потребних делова – каже она.

ПЕДОФИЛ С АДЕ ЦИГАНЛИЈЕ СЕ ЦЕРИО ПОЛИЦИЈИ У ЛИЦЕ: Не можете ми ништа, ДЕВОЈЧИЦЕ СУ ХТЕЛЕ СЕКС!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СЕЋАТЕ ЛИ СЕ ХОБОТНИЦЕ ПОЛА? Стигао је нови „пророк“ – глуви мачак Ахил!

(ФОТО) МЕЛАНИЈА ЈЕ ПРОШЕТАЛА ХАЉИНУ СА РАСПРОДАЈЕ И ЖЕНЕ СУ СЕ ЗАЉУБИЛЕ: Када је видите, и ви ћете!

ТРОЈИЦА УХАПШЕНА ЗБОГ ИЗНУДЕ: Претили младићу да ће му убити породицу, ако им не да 4.000 евра!

НОВИ ВЕЛИКИ ПАД БИТКОИНА: Само у последњих неколико сати се срозао за 400 долара, ево колико сада вреди

(ВИДЕО) УЖИЦЕ ОВО НЕ ПАМТИ, ШОКАНТАН СНИМАК: Вода до појаса, на улицама потоп, аутомобили поплављени, бујица носи све пред собом!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
24°
Fri
24°
Sat
26°
Sun
30°
Mon