Политика Србија

Младеновић: Метро више није само обећање и маштање

Кандидати за одборнике на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" разговарали су са грађанима Земуна и представили им пројекат изградње метроа, чија би друга линија, требало да "иде" од Устаничке до Земуна.

Кандидат за одборника Андреја Младеновић рекао је да план за метро није више само обећање, маштање, већ реалан план и термин за почетак и крај изградње.

(ФОТО) ЗАВЕТНИЦИ ПОНОВО УДАРИЛИ на прозападне НВО!

Поновио је да ће се две будуће линије метроа, од Макиша до Миријева и од Устаничке до Земуна, укрштати са четири линије БГ воза, што ће убрзати саобраћај.

Како је рекао, улога метроа и БГ воза и јесте да у што краћем року превезе велики број путника, а до сада смо имали планирање метроа које није укључивало у потпуности БГ воз као саставни део јавног превоза.

Младеновић је рекао да је приоритет у наредном периоду да се споји Аеродром Београд са Батајницом и Земуном, а затим шинским системом са центром града.

„Развој аеродрома са концесионим партнером, значиће развој овог подручја, уз измештање аутобуске и железничке станице, које ће бити повезане БГ возом и метроом, гарантује бржи и бољи развој града“, рекао је Младеновић.

Наводећи да је метро у плану и жељама генерација Београђана, сада је актуелна власт у сарадњи са председником и владом, дошла до конкретних решења и планова како ће изгледати метро и целокупан превоз у граду.

„Метро и БГ воз ће заокружуту јавни градски превоз“, рекао је Младеновић и додао да ћемо 2022. имати прву линију метроа, што ће у наредне четири године допринети да се повећају капацитети јавног градског превоза, а град добије додатну развојну шансу.

„Метро није само превоз путника, то је и развојна шанса за Београд, јер на првој линији имамо неколико великих насеља која се већ граде или ће се градити – Миријево, Ада Хуја, Београд на води, Макиш… а град ће од грађевинског земљишта имати велику зараду“, рекао је Младеновић.

Додао је да ће пројекат метроа укључити све ресурсе наше државе, јер ће га град реализовати са републиком, а покренуће и нашу привреду.

Кандидат за одборника са те листе Александар Мирковић навео је да је пре четири године СНС кренула путем изградње, унапређења и модернизације града.

„Метро градимо за наше грађане, а не за тајкуне, који осим мржење према Александру Вучићу немају шта друго да понуди грађанима Београда“, рекао је Мирковић.

Он је додао да је листа „Александара Вучић – Зато што волимо Београд“ тим људи који воли Београд.

„Тај тим, испуњена обећања и новац обезбеђен за изградњу метроа, довољна су гаранција да кажемо да ћемо сан претворити у јаву и изградити метро“, рекао је Мирковић.

„Настављамо да стварамо сигурнију и бољу будућност“

ПОТРЕСНО! ОТЕЛИ СУ МИ СИНА ИЗ ПОРОДИЛИШТА: Срела сам га после 30 година на улици

Председник Градског одбора СНС Небојша Стафановић позвао је становнике Обреновца да 4. марта у што већем броју изађу на биралишта и дају подршку листи „Александар Вучић – Зато што волимо Београд!“ да настави да ствара сигурнију и бољу будућност за све.

„За свако насеље, сваку општину, сваког човека и за свако ново радно место“, додао је Стефановић, наведено је у саопштењу.

Рекао је да је та странка своју решеност да јој брига о људима буде на првом месту показала сваким сусретом и директним разговором са грађанима, са сваком новоотвореном фабриком, домом здравља и школом, што се не може рећи за неке претходне власти.

„Оставили су нам само око 1,25 милијарди евра дуга! То су нам оставили. Од тог новца је могло да се сагради 250 школа, 250 вртића. Успели смо да вратимо скоро половину тог дуга, а док смо га враћали упоредо смо градили у Србији“, рекао је Стефановић.

Истакао је да је председник Србије Александар Вучић успео да уведе стабилност у државу, да буде главни гарант у борби против корупције и криминала и очисти земљу од тајкуна, захваљујући чему Србија никада више неће бити у туђим рукама, него у рукама свог народа.

Вујовић: Оптужбе на мој рачун писане Ђиласовом руком

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић, једна од првих на листи „Александар Вучић – Зато што волимо Београд“, нашла се на мети негативне кампање појединих активних „твитераша“, међу којима су Беба Балашевић, Жељко Веселиновић и Јелена Маћић, али Вујовић истиче да је то „Ђиласов рукопис“.

Наиме, на њиховим Твитер налозима појавила се приватна фотографија председнице општине Савски венац, уз увредљиве коментаре, попут: „добро се наплатила од кад је функционер СНС“.

Беба Балашевић „не може да верује“ да ће, како је написала, „дотична“ бити градоначелница главног града у Европи у 21. веку, а има и твитова у којима се тврди да је Вујовић зарадила око четири милиона евра од доласка на функцију.

Види се да су те оптужбе писане руком Драгана Ђиласа, уверена је Вујовић.

„После монструозног спота у коме маскирани мушкарци позивају на убиство председника Вучића и мене, нису ме изненадиле нове, најприземније оптужбе писане, сада је то јасно, руком Драгана Ђиласа“, истакла је она у изјави за јавност.

(ВИДЕО) НОВИ СКАНДАЛ У СРПСКОМ РУКОМЕТУ: Прво се потукли играчи на терену, а онда се дохватили и директори

Ђиласу, каже, очигледно није страно да грађанима предлаже да уместо оловке на изборе понесу оружје, али и да вређа успешне жене.

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ – Дебата са новинарком Н1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала „Мирдита“

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Погледајте – Дебата са новинарком N1 на тему антисрпског невладиног сектора и фестивала "Мирдита".

Posted by Милица Ђурђевић on Wednesday, 21 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Полиција нашла опроштајно писмо нападача на Амбасаду САД у Подгорици

Бастаћ: Време је за промене

Дамјановић: У наслеђе деци да оставимо уређен Београд

 

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri