Приватна архива
Друштво Србија

МЛАДЕН ЈЕ ЈЕДИНИ СРПСКИ И БАЛКАНСКИ САМУРАЈ: Завршио два факултета, прича три језика, али је најдраже звање стекао катаном старом 300 година

Обучен у кимоно, са катаном у рукама, у свом клубу вежба Младен Буразеровић, једини самурај не само у лозничком крају, него на читавом Балкану. Испунио је дечачке снове и следи бушидо кодекс, односно ''пут ратника'' радећи и живећи у складу са оним што се очекује од самураја без обзира где се налазио.

СКАНДАЛ!ТЗВ. КОСОВСКИ МИНИСТАР ШВЕРЦУЈЕ СРПСКУ РОБУ: Кријумчари се преко Црне Горе а Тачи, Харадинај и Весељи све знају!

У детињству је заволео борилачке вештине и као деветогодишњак је уз свога деду Илију Гајића, мајстора џију-џице, почасни осми дан, закорачио у тај свет. То му се свидело па је у Београду, где је овај рођени Лозничанин одрастао, постао и члан једног београдског аикидо-клуба, а поред тога је тренирао и карате. Ишло му је баш добро па је пре тридесете у аикиду достигао четврти дан, највише звање које се стиче полагањем, почасни четврти у каратеу док је у џију-џици достигао пети дан и добио звање шихан, односно учитељ учитеља. Није се зауставио него је у децембру 2016. постао самурај за шта је неопходно да човек испуњава строге услове, али и да га за то неко препоручи.

ЛАЗАНСКИ: Америка је добила хладни рат, РАЗОРИЛА СРБИЈУ, ставила Европу у џеп – А ОНДА СЕ ПОЈАВИО ПУТИН!

„У иностранству сам одржао више међународних семинара из разних борилачких вештина, а дуго већ сарађујем са италијанским мајсторима и упознао сам Алфонса Торегроса, капетана самураја. Он ме је препоручио Оружаној самурајској борбеној асоцијацији. У Јапан сам послао факултетске дипломе, завршио сам Факултет за физичку културу и менаџмент у спорту и Медицински факултет, професор сам физичког васпитања и спорта и специјалиста струковни физиотерапеут, као и мајсторске из борилачких вештина. Проверили су све то као и мој допринос у ширењу борилачких вештина у свету и онда су председник Асоцијације Масаши Јокојама и Шигео Омае, потпредседник и бивши министар одбране Јапана, прихватили препоруку. Тако сам крајем 2016. почаствован да постанем први самурај у Србији и Балкану“, прича лознички самурај који говори енглески, италијански и руски, учи немачки језик, и истиче да је то уједно и обавеза.

САБЉА 2 РУШИ ЗЕМУНЦЕ, СУРЧИНЦЕ, КЕКИНУ ГРУПУ! ПАДАЈУ НАЈЈАЧИ КЛАНОВИ У СРБИЈИ: Детаљи акције која је уздрмала српско подземље! Ево који играчи су већ ПАЛИ!

Приватна архива

Самурај мора да савлада руковање самурајским мачем, катаном, поштује бушидо кодекс, поседује одређене врлине као што су истина, храброст, доброта, искреност, односно праведност, уљудност, и лојалност, да поштује кључне принципе – верност према господару, или љубав према домовини, скромност, отвореност и умереност. Један самурај увек представља све остале и без обзира на то где и с ким се налази, мора се понашати у складу са кодексом. Младен је недавно остварио велики сан и са пар пријатеља посетио Јапан, постојбину самураја.

(ВИДЕО) БИБЛИЈСКЕ ПОШАСТИ УДАРАЈУ 2019: Имали смо крваве реке, инвазију инсеката и град, а ЧЕКА НАС НЕШТО ЈОШ МНОГО ГОРЕ

Тамо је провео две седмице и осим Токија био у још седам градова. Каже да је то потпуно други свет у коме се преплићу традиција и модерно, а да су Јапанци изузетно љубазни, отворени, пуни поштовања према свима.

Одржао је два семинара, положио за четврти дан даиторију џију-џицу у једној од најстаријих јапанских школа те вештине и, каже, постао једини високорангирани мајстор ове вештине у Србији. Тренирао је са јапанским мајсторима борилачких вештина, посетио место Хирадо и Ацуши Сода шихана, високорангираног мајстора вештина руковања јапанским мачем, који води порекло директно од самураја.

ТРАГЕДИЈА! ПРЕМИНУО ДЕЧАК ИЗ НИША (15) НАКОН ОПЕРАЦИЈЕ У ПРИВАТНОЈ БОЛНИЦИ: Хитно превезен у Тиршову, али је издржао само 35 минута! ТУГА!

Ту је једини српски самурај вежбао мачевање држећи у рукама катану стару пуних 300 година. Буразеровић се пошто је посетио Земљу излазећег сунца и видео врхове Фуџија вратио у завичај да самурајским вештинама учи Лозничане па можда град поред Дрине за коју годину добије још којег самурај.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕКИ ОПЕТ ПУЦАЈУ У ОЛИВЕРА! Милена Ивановић уочи годишњице убиства лидера ГИ СДП!

Додик: Хистерија због Дана Републике потврђује да је опстанак БиХ упитан

Нека се спреми Тачи: Весељију стигао позив Специјалног суда за злочине ОВК

Познати питањима решетали политичара из СНС: Волео бих да ме је Вучић казнио!

ИГОР ЈУРИЋ ЗАХВАЛИО ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ НА УВОЂЕЊУ ДОЖИВОТНЕ РОБИЈЕ ЗА УБИЦЕ ДЕЦЕ!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
20°
Sun
21°
Mon
16°
Tue
21°
Wed