Marija Oršić Foto: Wikipedia / Wikipedia
Uncategorized

Мистериозна Марија из „Сенки над Балканом“ је најчуднија прича 20. века

У финалу прве сезоне "Сенки над Балканом" Маја Давидовић помиње Марију која "кроји капе свима у друштву Туле". Она је "душа тог покрета", објасниће Авакумовић. Ради се о једној од највећих мистерија 20. века, жени која је имала кључну улогу при формирању идеологије Трећег Рајха и њиховог главног симбола - свастике. У питању је особа рођена у Загребу, Марија Оршић.

МОНСТРУМ КОЈИ ЈЕ УБИО ЖЕНУ И ДЕТЕ ИСПРЕД ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ПРЕРЕЗАО СЕБИ ГРКЉАН! Чувари чули ломљење, па затекли крваву сцену!

Мало се данас поуздано зна о њој. Књига под насловом „Копље судбине“ Тревора Рејвенскрофта о овој лепотици говори као о чланици друштва женских медијума у нацистичкој Немачкој под именом Врил.

Њен отац Томислав био је архитекта из Загреба, и то вероватно врло успешан, будући да му је канцеларија била на Тргу Бана Јелачића, а мајка јој је била балерина из Беча по имену Сабин. Као датум Маријиног рођења наводи се 31. октобар 1895. године (Ноћ вештица, што је посебно занимљиво с обзиром на њену животну причу).

Ко је заправо Марија Оршић и чиме се бавила?

Према подацима људи који су се бавили овом мистериозном женом, Марија је од малена гајила страст према окултним стварима, па је тако још у детињству наводно комуницирала са духовима. Већ као млада девојка прикључила се круговима ватрених немачких националиста који су се залагали за уједињење Немачке и Аустрије.

Децембра, 1919. Карл Хаусхофер, вођа друштва Туле позвао је познате и поштоване окултисте на састанак у колибу на Алпима у близини Берхтесгадена (касније ће та кућица постати Хитлерова алпска резиденција). Након што су се сви окупили, Хаусхофер је изненадио све присутне. Две младе и божанствене жене придружиле су се групи. Једна од њих је била врло ћутљива и имала је једва 18 година. Из неког разлога њен идентитет је остао тајна. Представила се као „Зигрун“. Друга жена је била Марија Оршић.

Осим божанске лепоте, обе су носиле дугу косу везану у реп. Марија је била жена ванвременске лепоте, прозрачног тена, плавих очију и плаве косе која је, према легендама допирала до земље. Оршићева је наводно сматрала да јој тако дуга коса делује као „антена“ према другим димензијама. Хаусхофер их је те ноћи представио као женске психичке медијуме између светова. Марија се прославила у окултним круговима тврдњама да је ступила у контакт са аријевским ванземаљцима који живе на Алфа Кентаури у систему Алдебаран.

МЕШТАНИ ПРЕСТРАВЉЕНИ, КРИЦИ ОДЈЕКУЈУ НОЋУ Отац са два сина силује псе код Вршца!

Članovi društva Vril Foto: Wikipedia / Wikipedia

Неке од Маријиних комуникација биле су у форми текста, писане њеном руком док је била у „трансу“. Хаусхофер је списе имао много пре него што је одлучио да их покаже присутнима, а утврђено је да су писани на темпларском и сумеријском алфабету. Овим тврдњама су дошли до шокантних закључака и инструкција – како направити анти-гравитациону летилицу. Марија је објаснила да су списи дар од цивилизације са Албадерана као и да машина ради уз помоћ енергије која се зове врил. Једна од способности ове машине била је и путовање кроз време.

БРАТАНИЦИ У СТАРОМ БЕЧЕЈУ ПОСЛАЛА ЈЕ ПОКЛОН ИЗ ЊУЈОРКА: Када им је пакет стигао на кућу ШОК! Имали су шта и да виде!

Marijini spisi Foto: Screenshot / Youtube

Зашто баш систем Албадеран? Њега наводно настањују Аријевци, који су наводно у далекој прошлости живели на Земљи, и то на подручју Месопотамије, где су утицали на развој цивилизације. Трећи Рајх је очекивао од Марије да уз помоћ становника система Албадеран прочисте становништво Земље и дефинитивно устоличе аријевску расу на земљи. Поверовали су у њену тврдњу и одлучили да финансијски подрже пројекат изградње машине.

Дакле, друштво Врил било је укључено у истраживања базирана на анти-гравитационим експериментима Виктора Шаубергера. Пројекат је назван „Ханебу“ или „Врил пројекат“. Сам назив друштва Врил потиче из романа „Врил, моћ наступајуће расе“ Булвера Литона.

У роману је описано подземно краљевство у којем владају више него људи који воде порекло од водоземаца и располажу енергијом неслућених размера која се назива Врил. Постао је то „свети грал“ за окултисте Трећег Рајха, па чак и званичније кругове, који су тражили сваку могућност за изградњу супер-оружја.

Иако су друштва Туле и Врил имала исти циљ – изградњу Врил летилице – њихови мотиви су били потпуно различити. Туле су биле фокусиране на потрагу за нечим „вишим“, једино интересовање за пројекат било им је у томе да се врате у време „када су богови шетали планетом“ и науче више о спиритуалној истини, као и експлоатацији енергије. Вриловци су желели да успоставе контакт са ванземаљцима и уче од њих.

ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ ЂИЛАСОВЕ БИВШЕ ЖЕНЕ: Тукао ми оца, а мене трудну мучио!

Marija Oršić Foto: Wikipedia / Wikipedia

Планирано је да се на Алдебаран пошаље велика транспортна летелица ВРИЛ 7, која може да лети брзином светлости. Експеримент је изведен крајем 1944, и умало се катастрофално завршио, јер је после кратког лета ракета ВРИЛ 7 била оштећена на неколико места и „изгледала као да је летела стотинама година“. Као последње „јављање“ Марије Оршић, односно друштва Врил наводи се датум 11. март 1945, после чега је она нестала. Документ „Врил Геселлсцхафт“ послат је свим члановима – писмо Марије Оршић. Писмо се завршава: „Ниеманд блеибт хиер“ (нико не остаје овде). Од тада нико није чуо ништа о Марији или осталим члановима. Постоје теорије да су отишли на Алдебаран. Марија је 1945. имала 50 година.

Једна од тврдњи је како су је Американци преузели зарад тајних операција, тамо се богато удала и имала ћерку која се звала Јоланта Рафа.

Истраживање о Марији Оршић један од оних случајева где што више података има, то се мање поуздано зна. Но, свеједно да ли је Марија Оршић стварно ступила у везу са Аријевцима са Алдебарана; да ли се бавила алтернативном ракетном науком, и да ли је то било успешно; да ли је на крају рата побегла у Јужну или Северну Америку или на далеки Алдебаран – имала је занимљиву животну причу која поставља многа питања без повратног одговора. Као једина реалност у вези ње остају њене фотографије, мада и на њима изгледа нереално лепо.

(ВИДЕО) „ТОРАНДО С“ БЉУЈЕ КИШУ УЖАРЕНОГ ЧЕЛИКА: Најубојитије руско оружје успешно прошло ВАТРЕНО КРШТЕЊЕ У СИРИЈИ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Призрен: Скинуо Тачија, ставио Јашарија

РАТ ЖИВАЦА У ПИРАНСКОМ ЗАЛИВУ: Словенци бране нову границу, хрватски рибари у пратњи полиције ИГНОРИШУ УПОЗОРЕЊА!

(ФОТО) КУРВЕ НА СОЛУНСКОМ ФРОНТУ: Да ли су Срби током Великог рата ишли у Баре, најзлогласнији кварт на Балкану?

Због петарди дете изгубило око, другом повређено лице

Извор: Noizz

Оставите коментар