Занимљивости

МИСТЕРИЈА ЦРКВЕ СА РТЊА: Хитлер је одавде пошао у поход на свет, капелу разнели због злата!

Црква порушена пре двадесетак година када је разнета динамитом од стране људи који верују да се испод ње налази скривено благо.

ОТКРИВАМО КАКО ЈЕ ВОЈСКА СПРЕЧИЛА ШПИЈУНИРАЊЕ: Српски авиони јурили стране беспилотне летелице

Историја Ртња се везује за причу о богатој јеврејској породици Минх која је поседовала параћинску фабрику штофова, а касније и ртањски рудник каменог угља.

Julius Minh извршио је самоубиство под неразјашњеним околностима, а супруга Грета с Јулиусовом браћом преузела је руковођење рудником. За сећање на свог мужа, Грета је саградила црквицу-капелу на врху планине Ртањ. Цркву је градило 1.000 радника, а освећена је 1936. Пре двадесетак година капела је страдала као последица веровања у ртањске легенде.

ОНИ СУ ДОЖИВЕЛИ ЧУДА У МАНАСТИРУ КОД ЛЕСКОВЦА! Милош пао у кому после саобраћајке, а онда је дошао овде! СВЕТЛАНА УМРЛА, ПА ОЖИВЕЛА КАД СУ ЈОЈ ДАЛИ СВЕТО УЉЕ!

Мало опширније о цркви на Ртњу говорио је и Драгослав Миленовић Шоу за портал “Бест”, а његова прича је скоро научно-фантастична:

– Од 1934. до 1937. на врху Ртња грађена је црква Светог Георгија. Он је био свети ратник, симбол хришћанства. Црква је посвећена њему с 12 православних икона. Сама црква је грађена у стилу јеврејске синагоге. Спој јудеизма и хришћанства. С обзиром на то да су тадашњи власници рудника били Јевреји, они су желели да на Ртњу споје две религије.

FOTO: WIKIPEDIA

РУСИЈА ЧЕКА НАПАД: Путин дигао црноморску флоту, борбена готовост на највишем нивоу

– Изградњу цркве финансирала је и Социјадомократска партија Немачке. Хитлер је 1934. године био овде. Енергија Ртња му је омогућила да дође на власт. И он је помоћу ње покушао да освоји читав свет. Та црква је касније срушена у потрази за закопаним златом. Те породице чији су чланови срушили цркву су се угасиле. Требало би на врх Ртња поставити обележје, макар у облику православног крста. Тад би Србија кренула вртоглаво напред – поручује Драгослав Миленовић, па наставља:

DRAGOSLAV MILENOVIĆ, FOTO: TV BEST

– Крст с цркве с врха Ртња је у Лондону. Урађено је још шест копија и оне се чувају као својеврсне реликвије. Један од газди ртањског рудника обесио се 1941. Никад није доказао да ли је извршио самоубиство или је убијен.

АЛАРМ НА ЗАПАДУ: Вучић добио позив и одлази у Москву на…

Није случајно да се газде рудника презивали Минх. Бог Мин, отац бога Ра, похрањен је на самом врху Ртањске пирамиде у златној барци. Није случајно ни што ви данас са мном разговарате. Ја се зовем Д-Ра-гослав. Дакле, и ја имам у свом имену садржано име бога Ра – тврди овај самопрокламовани наследник египатског бога Ра.

НАЈОПАСНИЈИ УБИЦА ПОБЕГАО ИЗ ЈСО: Неславна прича Сретка Калинића кога је један регрут малтретирао док овај није побегао!

Било како било, црква је разнета динамитом у покушајима трагања за давно скривеним богатством. Прича о злату и драгуљима у утроби планине, која је вероватно везана и за легенду о дворцу чаробњака који је по предању постојао на овом месту и био висок колико и данашња планина, у коме је чувано огромно благо, донела је много невоље овој природној лепотици. Постоји иницијатива да се ова капелица обнови.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ТРЕБИЊЕ ДОЧЕКАЛО ВУЧИЋА! Председник обилази вртић Србија и Саборни храм!

Хрвати не дају Србији „дрон Албанца“

„НАЈВЕЋИ ДИЛЕР НА БАЛКАНУ“ НЕВИН: Драгослав Космајац ослобођен оптужби!

Путин неће дозволити војни удар на Србију

Извор: kurir.rs

Оставите коментар