Informer
Регион

МИСЛЕ ДА НИКО НЕ ЗНА ШТА РАДЕ! Хрвати у тајности НАБАВЉАЈУ НОВЕ БОРБЕНЕ АВИОНЕ!

У потпуној тишини, три месеца након што је пропао већ готов посао с Израелом око набаве "барака", хрватска влада и врх оружаних снага озбиљно су започели нови процес набавке борбених авиона.

(ВИДЕО) Улцињски матуранти уз оружје и албанску заставу прославили крај школе

Иако јавности никад нису презентовани резултати анализе под радним насловом „Зашто је пропао посао с Израелом?“, у државном врху ушли су у нови круг преговора, пише Јутарњи лист.

СТРАВИЧНО УБИСТВО ПЕНЗИОНЕРА Албанац у Душановцу секиром измасакрирао Ђорђа због девиза!

Према неслужбеним информацијама из Министарства обране Хрватске, овај пут нема такмичења јер би се његовим спровођењем изгубило превише времена, па су се у државном и војном врху одлучили за директне преговоре са одабраним партнерима. Одабране су Сједињене Америчке Државе и Шведска, односно произвођач Ф-16 „Локид Мартин“ и произвођач „Грипена“ шведски „Сааб“. Као и у првом покушају набаве, Хрватска преговоре жели да реализују на нивоу државе с државом.

ФРАНЦУЗИ ШИПТАРИМА УДАРИЛИ „РАМПУ“! Са партнерима из ЕУ – БЛОКИРАЛИ ВИЗНУ ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈУ ЗА ПРИШТИНУ!

У међувремену, већ годину дана између Загреба и Вашингтона договара се нови велики посао, о коме хрватска јавност ништа не зна. Реч је о набавци америчких оклопних возила на гусеницама типа „Бредли“. Наводно је реч о минимално 60 комада, а максимални број чак прелази 100. Јутарњем листу је последњих месеци на више адреса у војним и цивилним круговима потврђено да се о томе воде разговори и да се коначна одлука очекује до краја године.

(ВИДЕО) САХРАЊЕН МИША ЈАНКЕТИЋ! Последње збогом вољеном супругу, оцу и пријатељу

Према речима саговорника Јутарњег, Сједињене Државе су Хрватској још почетком 2018. понудиле донацију у облику возила „Бредли“. Понуђена је најстарија верзија „Бредлија“ М2. Реч је моделу који треба потпуно модернизовати. Процена је да би модернизација по комаду износила око 3,5 милиона долара.

(ВИДЕО) ШТРАХЕ ПОДНЕО ОСТАВКУ! Скандалозан снимак са Ибице срушио вицеканцелара Аустрије

Иначе, у протеклих око 20 година Сједињене Америчке Државе су хрватској војсци донирале војне опреме и нематеријалних добара у виду школовања, стратешких превоза, уништавања неперспективног наоружања у вредности од око 600 милиона америчких долара, а без америчке помоћи Хрватска војска би имала велике или чак непремостиве проблеме у модернизацији својих снага.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ: Бивши дечко јој живео на тавану

БИЛ КЛИНТОН СЛАО УБИЦЕ НА КОСОВО: Чак 400 америчких специјалаца 1999. борило се НА СТРАНИ ОВК ТЕРОРИСТА!

(ВИДЕО) ЈЕДНА РУКА НА ВОЛАНУ, ДРУГА НА ТЕЛЕФОНУ: Путници снимили бахатог возача

УХАПШЕН ПУЦАЧ ИЗ ВАЗДУШНЕ ПУШКЕ У НОВОМ САДУ: Деветнаестогодишњак пуцао из стана и лакше повредио четворо грађана

sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
28°
Sun