Оружане Снаге БиХ
Регион

Мировњаци из БиХ „запели“ у Загребу

Оружане снаге БиХ после седам дана чекања у престоници Хрватске у среду отишле у мировну мисију. Уместо у авганистанској бази, контингент од 45 војника био у Загребу.

(ВИДЕО) СТУДЕНТ ИЗ СРБИЈЕ ПИТАО ДУГИНА ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ПОБЕДИТИ АМЕРИКАНЦЕ: Његов одговор ће вас одушевити

ПРИПАДНИЦИ Оружаних снага БиХ, који су недавно упућени у мировну мисију у Авганистан, уместо у војној бази првих седам дана мисије провели су у Загребу где су „запели“ чекајући на превоз.

 Како је „Новостима“ потврђено у Министарству одбране БиХ контингент од 45 војника Оружаних снага БиХ седам дана је чамио чекајући у престоници Хрватске јер од Сједињених Америчких Држава нису добили одобрење да полете за Кабул.

– Безбедносна процена из САД је била да се сачека. Док Американци нису дали зелено светло наш контингент војника је у Загребу чекао данима. Очигледно је тренутак био проблематичан, бар је таква била процена из САД – каже добро обавештени извор из Министарства одбране Босне и Херцеговине.

Он појашњава да војници нису били на улици у Загребу, већ да су сви имали адекватан смештај и услове. Да су војници данима чекали на одлазак у мисију „Новостима“ је потврдио и начелник Заједничког штаба ОС БиХ генерал-мајор Сенад Машовић, који није желео да прецизира зашто се чекало толико дуго.

(ВИДЕО) Није се знало ко кога туче: Фудбалери у бруталном обрачуну са хулиганима у Холандији!

– Није испао никакав проблем, већ је до административног повезивања. Војници су се у среду у послеподневним часовима укрцали на авион и кренули су према свом одредишту у Авганистану – рекао је Машовић, наводећи да је добио и фотографије које то потврђују.

Он је прецизирао да су у мировну мисију у Авганистан отишли подофцири ОС БиХ који, по формату А5, учествују у такозваном Резолт супорт програму.

– Све је рађено у складу са административним и сигурносним планом америчко-јадранске иницијативе у којој поред Босне и Херцеговине, учествују Албанија, Македонија, Црна Гора и други. Испоштовано је све што је дефинисано у процедурама и није било никаквих пропуста – истакао је Машовић.

Он појашњава да је планом предвиђено да се сви војници, који учествују у програму, окупе на једној локацији, са које заједнички одлазе у мировну мисију.

Путин: Док сам радио у службама, волео сам да врбујем

НИСУ УПОЗНАТИ

„НОВОСТИ“ су контактирале са Председништвом БиХ, као врховног комаданта Оружаних снага, да би проверили да ли су упознати да контингент, који иде у мировну мисију у Авганистан још није отпутовао и да је задржан седам дана у Загребу.

– Нисмо упознати са овом информацијом – саопштено је у Председништву БиХ.

АМЕРИКА ПЛАЋА ТРОШКОВЕ

ГЕНЕРАЛМАЈОР Сенад Машовић каже да ниједан дан, који су припаднци ОС БиХ провели у Загребу, није пао на терет грађана, односно пореских обвезника БиХ.

Скотланд јард саопштио чиме су отровали бившег шпијуна

– Ради се о активностима које су покривене у складу са програмом, а који покривају Сједињене Америчке Државе, а не грађани БиХ или Министарство одбране БиХ – истакао је Машовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Возач курирске службе ухапшен јер је наводно пријавио лажно разбојништво да би задржао украдени новац

(ВИДЕО) УЗБУНА У НАТО, ПУТИН ДОВЛАЧИ РАКЕТЕ У МОСКВУ: Улицама престонице транспортују се ракетни системи, али не из разлога ОД КОГА АЛИЈАНСА ЗАЗИРЕ!

Хапшења због дроге и уцене

Нема даље: Приштина повукла потез после кога су шансе за договор са Београдом – мртве

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri