Printscreen
Друштво Србија

Мировић: Наредних дана о мерама помоћи због суше

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да ће у наредних неколико дана Министарство пољопривреде и Покрајински секретаријат за пољопривреду представити усаглашене мере за ублажавање последица суше, која је овог лета погодила војвођанске њиве.

Мировић је после састанка са шефом делегације ЕУ у Новом Саду Семом Фабрицијем казао да ће те заједничке и обједињене мере имати финансијски карактер, те да ће се тицати „пољопривредника и газдистава који су оштећени значајном сушом у овој години“.

Мировић је оценио да је суша „национална мука Србије“, те да ће та тема бити предмет заједничког састанка две владе – Републичке и Покрајинске, која је планирана да се одржи у наредне две до три недеље.

„Тамо ће такође бити речи о томе, али потребно је још мало стрпљења. Договор је постигнут да се на националном нивоу обједине мере и да обухватају значајну помоћ у отклањању штете“, рекао је Мировић.

Посланици у Скупштини Војводине на претходној седници критиковали су Покрајинску владу што у ребеланс буџета Војводине није уврстила финансијске делове који би били усмерени у помоћ пољопривредницима за санирање последице суше.

Опозициона Лига социјалдемократа Војводине предаће у Скупштини предлог за образовање Покрајинског штаба за ванредне ситуације, како би за проглашење ванредне ситуације била задужена Покрајинска владада на основу Процене угрожености од суше.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Одбрана тражи лечење Дикића у Србији, наставак сутра

,,Није донета одлука о наплаћивању улаза на Калемегдан“

Мадуро Трампа назвао ,,новим Хитлером“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat