Друштво Србија

МИРА МАРКОВИЋ ОТКРИЛА: Легија хтео да отме авион са Слободаном! Рекао ми је: Ако га будем возио за Хаг, СКРЕНУЋУ НА ДРУГУ СТРАНУ!

Мира Марковић, супруга Слободана Милошевића, открива...

Мира Марковић, супруга Слободана Милошевића, открива да јој је Милорад Улемек Легија, тадашњи командант Јединице за специјалне операције (ЈСО), нудио помоћ када је 2001. хапшен бивши председник Србије и Југославије!

ЛАЗАНСКИ: Шта би било да је неко из РОСУ отворио ватру на окупљене СРБЕ?

Улемек нам је рекао: „Ако будем возио авион за Хаг, скренућу на другу локацију“, навела је Мира Марковић сећајући се када је пре 17 година ухапшен њен муж

ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Биће тумбања! Армије ће се дизати и падати, али само ова земља ће задржати војну моћ у Европи!

Милошевић (Фото: Синхуа)

Милошевић је лишен слободе на данашњи дан – 1. априла 2001. у државној вили Мир, а томе је претходила права дводневна драма.

(ВИДЕО) ЗЛАТАН ПОКАЗАО ЗАШТО ЈЕ НАЈВЕЋИ: Погледајте спектакуларну голчину Ибрахимовића на дебију у новом клубу

– Појави се неки Легија. То име сам много пута чула. Имао је везе с Јовицом Станишићем, кад је био шеф ДБ, после са Радетом Марковићем, када је то био Раде. И он је хтео да разговара са мном.

Не сећам се шта је хтео, питао ме је отприлике шта би могао да помогне. „Да га спасете, ако можете“, рекла сам ја. Он ми каже ужасну ствар: „Ако ја будем возио авион за Хаг, скренућу на неку другу локацију.“ „Али зашто Хаг“, наивно питам ја, „он иде само у београдски затвор.“ Овај Легија ћути – написала је Марковићева у књизи „Било је то овако“ присећајући се дана када је ухапшен њен супруг.

(ВИДЕО) ХАОС НА СНИМАЊУ, РЕАГОВАЛО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Ера Ојданић се скинуо усред емисије, па га избацили!

PRINTSCREEN

Иначе, Милошевић је тог дана ухапшен због наводних злоупотреба службеног положаја, а држава му је дала писмене гаранције да неће бити изручен Хагу. Ипак, он је испоручен у Схевенинген 28. јуна 2001.

ЗЛОКОБНО УПОЗОРЕЊЕ НОБЕЛОВЦА: Сатрће нас нова велика економска криза! Спаса има!

Славица Ђукић Дејановић

БРИЈАО СЕ КИСЕЛОМ ВОДОМ

Славица Ђукић Дејановић, која је била уз Милошевића у дану када је ухапшен, говорила је да је тада у вили Мир нестало струје и воде, да се Слободан бријао киселом водом, као и да је хтео да пристојан оде у затвор:

– Знам да сам га питала зашто се не склони негде, било је пријатеља који су му нудили помоћ… Говорио је да неће да оде од свог народа.

Поменутом хапшењу претходили су преговори о предаји, али и даноноћне страже присталица и симпатизера СПС и ЈУЛ испред виле Мир, у којој је Милошевић боравио. Осим Марковићеве, у кући је била и њихова ћерка Марија, поједини чланови СПС, међу којима Славица Ђукић Дејановић и Бранислав Ивковић, а у име државе, као преговарач, долази тадашњи досовац Чедомир Јовановић. Бивша шефица ЈУЛ каже да су Јовановића сви гледали као зликовца, док је за њу он био, како каже, нитков.

ШИПТАРИ ОДГОВОРИЛИ ЕРДОГАНУ – Ево шта је Фатмир Љимај поручио турском председнику

– Чеда тврди да ако Слободан не пристане да оде у затвор, биће побијени сви у кући. У кући тада има око педесет људи – присетила се Марковићева.

Милошевић је пристао да оде у затвор након вишечасовних преговора. Како је открила његова супруга, осим једног човека, комплетно обезбеђење је напустило свог шефа Милошевића иако су му се годинама „клели у вечну оданост“.

Марковићева је навела и да је ћерка Марија с пиштољем у руци тог дана „чувала тату“, а када је он поведен у затвор, испалила је метак у ваздух.

Хронологија

УМРО НЕОСУЂЕН

С власти пао 5. октобра 2000.

Ухапшен 1. априла 2001.

На Видовдан исте године изручен Хагу

Суђење почело 12. фебруара 2002, бранио се сам

Преминуо 11. марта 2006.

ДОТАКАО ДНО! За жутог Бојана Пајтића су српски војници – ПСИ?!?

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОПОЗИЦИЈА ЦРНЕ ГОРЕ: Инсистираћемо на поништењу признања Косова!

Они могу да ураде оно што Гадафи није успео — да убију долар

(ФОТО) ИСПЛИВАЛЕ УСПОМЕНЕ, АЛИ СТВАРНО: Ова камера је лутала 250 км по морском дну, а онда је нашла пут до власнице на невероватан начин! Ни ту није био крај изненађењима!

ЧКАЉИНЕ КОЛЕГЕ ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО ГОВОРЕ О СЛАВНОМ ГЛУМЦУ: Какав је био на снимању Камионџија и Бољег живота, како се понашао кад се угасе камере и због чега је двоје деце повикало: ЗАШТО ОВАЈ ЧОВЕК ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ

Извор: kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue