Друштво Србија

МИОДРАГ (70) ЦЕО ЖИВОТ ТРАЖИ БЛАГО КРАЉА МИЛУТИНА: Копао сам крампом и будаком, где год сам посумњао да се можда налази!

У селима око Луковске Бање код Куршумлије данас готово да нема мештанина који није ишао у потрагу за скривеним благом краља Милутина, а један од њих је и 70-огодишњи Миодраг Милетић који је до сада, како каже, прекопао брда и долине.

Вучић: Отворили су Пандорину кутију. Морам да изађем пред наш народ

Легенде и народна предања о скривеном благу краља Милутина и напуштени римски рудници главни су покретачи златне грознице у селима око Луковске Бање. Ретко ко од мештана Штава, Мрче и других села хоће јавно да прича о потрази за скривеним благом, а Милетић је рекао да је од малих ногу почео да тражи благо.

(ВИДЕО) ЗАСТРАШУЈУЋИ ПРИЗОРИ: Континент је већ почео да се цепа на два дела и то много брже него што су сви мислили!

„Тражио сам га док сам чувао стоку, још као мали и још га тражим. Копао сам крампом и будаком, где год сам посумњао да се можда налази“, рекао је Милетић.

ВЛАСНИК ИМАЊА КОД БЕОГРАДА НУДИ ПОСЕД СА КУЋОМ, ШУМОМ И ПОТОКОМ! Посед вредан 50.000 евра добијате БЕСПЛАТНО, уз само један услов!

Легенда каже да је краљ Милутин у селу Штава имао свој летњиковац, где је боравио са Симонидом. У околини су средњовековни саски рудари копали руду издвајали злато, а занатлије израђивали накит и друге предмете од злата. Ту легенду поткрепљују археолошка истраживања – пронађено је неколико топионица злата, олова и сребра.

ЛЕКАР КОЈИ ЈЕ СТАО СМРТИ НА ПУТ: Дошао је у Ваљево када су из њега сви бежали, РИЗИКОВАО ЈЕЗИВ КРАЈ и СПАСАО СРБЕ!

Милетић каже да цело село зна за ове податке и да он, као и остали у селу, насумице тражи злато.

„Нико нема детектор или неки други апарат. Ја лично тражим тако што лупам ногама или неким предметом о земљу – ако оџвања, значи нешто има закопано. Наилазио сам много пута на таква места“.

Милетић је рекао да зна да су други проналазили злато, а да је он само једном и то „случајно“.

Шешељ има идеју против беле куге! Ево који је његов предлог

„Оџвањало је на једном месту, копао сам и отворила се огромна јама. Упало ми јагње, ишао сам за јагњетом, поџемним пролазом скоро километар, испод планине. Ништа нисам нашао тада. Али, када сам копао раку у земљи ископао сам један дукат и парче злата, можда је од зуба“, рекао је Милетић и додао да је то све што је пронашао у свом дугогодишњем трагачком походу.

Према његовим речима, неки који траже злато имају и мапе.

Пијемо воду пуну „краља отрова“: Изазива канцер и води у сигурну смрт, а у овим градовима Србије је ситуација најалармантнија

„Ови са стране кад дођу, донесу некакве апарате, свуда траже. Све је прекопано, уздуж и попреко“, навео је Милетић.

Златној грозници је нарочито допринела званична потврда геолога да у овом крају заиста има златоносних руда. Инжењер рударства Никодин Гилић каже да су истраживања показала да руда злата има у околини Луковске Бање, на површинским слојевима у облику кварцних жица, као и у овдашњим рекама и потоцима.

ИСПЛИВАЛИ ДЕТАЉИ КАСАПЉЕЊА НОВИНАРКЕ: Милионер тело бушио ШРАФЦИГЕРОМ!

Миодраг Милетић каже да не жали што је цео живот провео трагајући за благом, иако га није пронашао.

„Никада нећу одустајати од потраге за благом краља Милутина. Сигурно га је овде негде сакрио, то се преноси с колена на колено, још од његовог доба до данас“, рекао је Милетић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДРЕЦУН: Од Србије се очекује да потврди да је статус Косова завршена прича

ДОДИК: РС не може да спаси појединац

БАБА И ДЕДА СВЕШТЕНИКА УХАПШЕНОГ С ДРОГОМ У ШОКУ: Кажу да је нарко-поп, А ОН НЕМА НИ ЗА СТРУЈУ!

(ВИДЕО) НЕ ИДЕ У КУПОВИНУ БЕЗ МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА У ЏЕПУ: Мухамед бин Салман објаснио како изгледа његов просечан шопинг

Извор: Kurir.rs/Beta

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
20°
Thu
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun