Printscreen
Друштво Србија

МИНИСТАРСТВО ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ спречило концерт на Великом ратном острву! ФЕСТИВАЛ ПРЕМЕШТЕН У БАРУТАНУ!

Министарство заштите животне средине саопштило је данас да је Велико ратно острво заштићено подручје и да ће зато, јер је противзаконита, спречити одржавање манифестације Белгрејт Фестивал, која се најављује на друштвеним мрежама и медијима.

СРПСКИ ГРАД ДОБИЈА УЛИЦУ ПО МАЈКИ СРЕБРЕНИЦЕ? Расим одаје почаст Хатиџи Мехмедовић

– Поводом информација на друштвеним мрежама и у средствима јавног информисања да ће Белгрејт Фестивал 2018 бити одржан на Великом ратном острву 27. и 28. јула, Министарство заштите животне средине подсећа јавност да је Велико ратно острво заштићено подручје, и да су недопустиве било какве активности које могу угрозити његове изузетне природне вредности, због чега ће спречити да се та манифестација одржи- каже се у саопштењу.

ВРХУНСКИ БЕЗОБРАЗЛУК! Колинда у Јасеновцу причала о хрватским жртвама и „српској агресији“?!?

СТАКЛОРЕЗАЦ ФИЛИП ПРВИ ПУТ ПРОГОВОРИО ПОСЛЕ СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА У РЕСАВСКОЈ: Убио сам најбољег пријатеља! АЛИ НЕ ЗБОГ НОВЦА, ЕВО ШТА СЕ ДЕСИЛО!

Министарство заштите животне средине наводи да ће предузети мере у складу са законом и својим надлежностима да се спречи евентуално нарушавање природних вредности ПИО „Велико ратно острво“, и истовремено позива све организаторе културно-уметничких дешавања да у избору простора за различите музичко-сценске догађаје бирају места на којима неће нарушавати ничије здравље, безбедност и опстанак.

Предео изузетних одлика „Велико ратно острво“ је својеврсни орнитолошки резерват који престоницу Србије чини јединственом.

(ФОТО) УБО МЕ ЈЕ ДВА, ТРИ ПУТА! НИКО НИЈЕ ХТЕО ДА ПРИЂЕ! ПРИТИСЛА САМ РАНУ ИЗ КОЈЕ ЈЕ ШИКЉАЛА КРВ! Прво језиво сведочење Анђеле из Ниша коју је напао старац Благоје!

Ово заштићено подручје које повремено или стално настањује 185 врста птица међу којима су многе заштићене и строго заштићене врсте, али и друге врсте биљног и животињског света карактеристичних за влажна подручја која у свету све брже нестају, једно је од бисера природе Београда и Србије. Проглашењем његове заштите 2005. године предузимају се мере да се овакво заштићено подручје очува и унапређује за ове, али и будуће генерације.

(ВИДЕО) ВАЈДА ОТКРИО: Ево како смо Гебхард и ја натерали Новака да коригује исхрану и поново почне да једе месо

Заштита Великог ратног острва подразумева управљање заштићеним подручјем које забрањује било какве активности које ће деградирати и умањивати његове природне вредности.

(ВИДЕО) ВЕЛИКА АКЦИЈА МУП! Гајио марихуану, а ПИШТОЉЕ КРИО У ПЛИШАНОМ МЕДИ – Ухапшен са 22 кила дроге!

Међу таквим активностима су и музичко-сценске манифестације које због емитовања буке озбиљно угрожавају орнитофауну острва.

„ДАЛИ СМО ЈОЈ ПАРЕ ЗА ХРАНУ, А ОНА ЈЕ ВЕРОВАТНО КУПИЛА ХЕРОИН“ Милић Вукашиновић био са ћерком неколико сати пре трагедије

Решењем о стављању под заштиту природног добра „Велико ратно острво“ (члан 6. тачка 9), забрањује се уношење уређаја који емитују звук, односно буку, због чега било какве музичко-сценске манифестације нису дозвољене на оваквом простору, ми то нећемо допустити, саопштило је Министарство заштите животне средине.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) НАЈВЕЋЕ ОТКРИЋЕ НАУЧНИКА ОТКАД ИСТРАЖУЈУ МАРС: Пронађено језеро са водом дуго 20 киломерата!

АМФИЛОХИЈЕ: Од Мирашеве секте „цркву“ праве Брозови ђаци и муслимани

“ОН ЈЕ БИО НЕСРЕЋАН“: Чкаљу је обожавала цела Југославија, али нико није знао његову РУЖНУ СТРАНУ

УХАПШЕНО 4 ЉУДИ ЗБОГ ПОЖАРА КОД АТИНЕ: Крили се у напуштеној кући

ДАЛИБОР ПРИЗНАО ДА ЈЕ КРВНИЧКИ УБИО ДРУГА И ОТКРИО ЗАШТО Дао сам Владану њиву да напаса стоку, а он ме је изнервирао јер…

Хоће ли европска десница добити свог Сороша?

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
10°
Thu
8°
Fri
-0°
Sat
1°
Sun