Извор: mod.gov.rs
Uncategorized

Министар одбране у посети Казахстану

После обиласка међународне поставке „Експо 2017“ у Астани, министар одбране Александар Вулин је навео да је штанд Србије веома посећен

Србија је и овде, на светској изложби, показала колика је креативност њених људи и колико имамо знања која можемо да понудимо читавом свету, изјавио је министар Александар Вулин после обиласка међународне поставке „Експо 2017” у Астани, којим је започео прву званичну посету Казахстану.

За време боравка у тој земљи, он ће се до 5. септембра састати с казахстанским министром одбране Сакеном Жасузаковим и министром одбрамбене и аерокосмичке индустрије Беибутом Атамкуловим, а обићи ће и компаније наменске индустрије и Национални космички центар, саопштило је Министарство одбране.

После обиласка „Експо 2017” изложбе, Вулин је навео да је наш штанд веома посвећен, а да казахстански домаћини нашој делегацији поклањају велику пажњу.

Извор: mod.gov.rs

„Бити на оваквим местима је веома значајно јер она пружају прилику за склапање многих послова као и да покажете коју технологију ви поседујете и да научите нешто од других”, навео је Вулин.

Говорећи о посети Казахстану, он је рекао да ће у фокусу бити простор за ангажовање наше одбрамбене индустрије.

„Казахстан је велика земља која има уплив на тржиште од шездесет милиона људи и има значајну могућност да омогући одбрамбеној индустрији Србије да своју технологију, знање и готове производе пласира на њега. Разговараћу са свим људима у Казахстану који одлучују о таквим стварима – с министром одбране и с министром који је задужен за одбрамбену индустрију, с председником владе, са замеником председника. Оно што је најбитније у нашој посети биће како да отворимо простор за одбрамбену индустрију Србије. Добрим делом тај простор је већ отворен посетом председника Вучића Казахстану, а на мени је да наставим управо тим путем”, истакао је Вулин.

Из Министарства одбране подсећају да је изложба „Експо 2017”, која се ове године одржава под мотом „Енергија је будућност”, отворена 10. јуна и да ће трајати до 10. септембра. Очекује се да ће за то време поставку посетити готово пет милиона људи, међу којима и два милиона туриста.

Извор: mod.gov.rs

Кад је реч о посећености српског штанда, раније у току јучерашњег дана стигла је вест да је павиљон Србије до сада видело 400.000 људи. Тим поводом, за викенд је приређена свечаност на којој су се окупиле делегације 50 држава. Специјални гост био је казахстански премијер Бакитџан Абдирович Сагинтајев, а пријему су присуствовали и представници САД, Русије, Велике Британије, Аргентине, Холандије и многих других земаља. Они су се, према речима директора српског павиљона Марјана Божовића, које је пренео Танјуг, упознали с туристичким и економским потенцијалима наше земље као и с приступом обновљивим изворима енергије који Србија представља на светској изложби.

Извор: Политика, МОД

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Меркел: Турској није место у ЕУ, тражићу прекид преговора (ВИДЕО)

Лидери БРИКС-а осудили севрнокорејски нуклеарни тест

Држава у борби против рада на црно

Оставите коментар