Uncategorized

Министар одбране: ,,Радујем се увођењу нових авиона и система ПВО“

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Команду Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у Земуну и том приликом је изјавио да се радује увођењу нових авиона и ПВО система у оружане снаге Србије.

„Ми смо у стању да одбранимо себе и своју територију, на првом месту захваљујући изузетној обучености наших људи и њиховој љубави према отаџбини, али то не би било могуће без одговарајућих техничких ресурса и ја се веома радујем даљем оснаживању нашег ваздухопловства, увођењу нових авиона, увођењу нових противваздухопловних система и свега онога што један овакав вид чини успешним, снажним и ефикасним“, рекао је Вулин током обиласка Команде Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране у Земуну.

Он је истакао да нема слободне и суверене земље која не контролише своје небо и читаву своју територију и додао да захваљујући преданом, вредном и упорном раду свих припадника РВ и ПВО ми можемо да кажемо да је наше небо мирно, сигурно и да је Србија и ту један од гараната стабилности у читавом региону.

Извор: МОД РС

Вулин је напоменуо да државно руководство може да се ослони на своју армију, као што армија може да се ослони на своје ваздухопловство.

Вулиновом обиласку Команде РВ и ПВО присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Александар Живковић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са сарадницима.

Представљајући организацију и ресурсе, командант РВиПВО генерал-мајор Ранко Живак нагласио је да су оперативне способности РВиПВО на потребном нивоу и да обезбеђују извршење свих задатака.

Данашњем сусрету присуствовали су и припадници 250. ракетне бригаде за ПВД који су се јуче вратили са бојног гађања на бугарском полигону „Шабла“ на коме су остварили импресивне резултате.

Извор: МОД РС

Заменик команданта РВиПВО бригадни генерал Сава Миленковић, који је предводио делегацију наше Војске, информисао је министра Вулина о припремама, току гађања, значају остварених резултата, као и о сарадњи са припадницима бугарске армије.

У име припадника те јединице, поручник Марко Медаровић, један од учесника гађања на полигону „Шабла“ уручио је министру Вулину Плакету 250. ракетне бригаде за ПВД.

Извор: МОД РС, Б92

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu