Фото: Правда
Политика Србија

МИЛОШЕВИЋ У ИНТЕРВЈУУ АМЕРИЧКОМ НОВИНАРУ ОТКРИО: Шта се заиста дешавало у Рамбујеу, ко је наоружан покушао да пробије нашу границу!

У време бомбардовања СРЈ тадашњи њен председник Слободан Милошевић дао је интервју за америчку телевизију. У њему Милошевић отворено говори о Рамбујеу, покушајима да се пробије Југословенска граница, одважности наших војника.

ЛАЗАНСКИ: Пуца јужно крило НАТО, то је велика шанса за Србију. Ево и зашто…

„У америчкој штампи нисте добро представљени, Клинтон каже да сте Балкански касапин, нови Хитлер, да сте ви узрок свих проблема на Балкану у последњих 10 година…“, обратио се амерички новинар Милошевићу.

„Проблем је следећи – ваша влада води два рата против нашег народа. Један је оружани а други је медијски или ако хоћете пропагандни. Пропагандни рат је почео пре оружаног рата а циљ је био да сатанизује овај народ, њено вођство… Било је потребно вештачки креирати јавно мишљење у САД које би подржало агресију коју су касније починили. Тај медијски рат јасно показује да је агресија дуго унапред припремана. У војном рату жртве су за сада наши цивили и наша земља…али у медиојском рату жртве нисмо само и већ и америчка демократија. Ако лажете своје грађане то не можете звати демократијом“, рекао му је Милошевић.

НАЈБРУТАЛНИЈИ ПЛАЋЕНИ УБИЦА РАДИО ЗА ДРЖАВУ: Како се Сретко Калинић иживљавао над Легијиним војницима

На новинарско питање да појасни чиме се бавио у животу пре политике и да ли је одувек био политичар, Милошевић је рекао:

„Нисам одувек био политичар. Дуго сам радио у индустрији. А онда сам био банкар… био сам банкар 8 година. Био сам председник Београдске банке. тада смо радили са америчким банкама. Из тог времена имам пуно пријатеља у САД.“

Милошевић је подсетио да је Југославијка усред санкција 1993. „када су нам новим санкцијама тотално блокирали земљу“ направила свој план и зауставила инфлацију.

ТАЈНИ СТЕНОГРАМ ОТКРИВА – Како су комунисти и Тито продавали Косово!

„Од 1994. до 1998. свака година је била боља од претходне. Кад сам био у Дејтону и кад смо причали о будућности у миру, Кристофер и Холбрук су ми рекли: „Када то завршимо, добићете помоћ и…“ Рекао сам им: Не верујем у помоћ, већ у економски интерес партнера. Зато нас пустите да слободно тргујемо и да сарађујемо са свима са којима бисмо волели. То ће бити довољно.“, испричао је Милошевић.

Амерички новинар је потом рекао Милошевићу да према мишљењу Била Клинтона директан узрок проблема између САД и Југославије је „одбијање Југославије да пристане на услове из преговора у Француској.“

Зашто нисте потписали тај споразум?

Циркус у јутарњем програму: ШЕШЕЉ ХТЕО ДА ИШУТИРА МАРИЋА

„Није било преговора и ваша јавност то мора да зна. Током те три дуге недеље, две у Рамбујеу и једне у Паризу није било ни једног састанка између делегација како би разговарале. Албанци и Срби и други у државним делегацијама нису могли да размене ниједну једину реч. Није било преговора. Погледајте делегације: Са једне странеимали сте српску делегацију састављену од свих нација које живе на Косову. Три албанске странке су имале представнике у српској делегацији. Даље… Срби, Албанци, муслимани, роми, египћани, горанци… Сви они су умали представнике у нашој делегацији. С друге стране имали сте делегацију сепаратистичког покрета. То није била албанска делегација“, рекао је Милошевић

Према његовим речима то је нешто што објашњава главну разлику у нашим приступима.

Наш приступ је од самог почетка био да се проблем Косова може решити само на принципима једнакости свих грађана у том региону. Са друге стране имамо приступ ваше државе у савезу са сепаратистима који фаворизује Албанце. Који им даје право да буду господари над остатком популације. На Косову живе Срби и Црногорци – њих 250.000. Њима су деде и прадедови живели ту и пре него што је један једини Албанац сишао са планине. То је древна српска територија. Оно што је покушано да намк се наметне у Рамбујеу није била уопште аутономија него независност“, рекао је он.

НОВИ НАПАД НА ПУТИНА! Трамп увео санкције против 38 руских бизнисмена, званичника и компанија!

Истакао је да власт у Југославији пшрави разлику између сепаратиста на Косову и Албанског народа који је поштен, добар, помало патријахалан, али то им није мана.

„Чак ни ти сепаратисти ниосу користили оружје док ваш представник није дошао да им каже, да их снадбе… Био сам изненађен да се НАТО тако понизио склапшајући савез са тим убицама и нарко-дилерима.“

На питање како објашњава снимке на телевитији где се види велики број албанских избеглица и да ли је његова политика да протера све Албанце са Косова, Милошевић је рекао:

„То никада није била политика ове земље, нити је то моја политика. Ми смо током рата у Хрватској заштитили све Хрвате у Србији. Када је био рат у Босни заштитили смо све муслимане у Србији. Има много избеглица али то је резултат бомбардовања. Сви беже због бомбардовања. Пре тог проклетог бомбардовања ове земље није било избеглица“.

ПАЖЊА! Ако имате ове симптоме у року од 30 дана прети вам инфаркт!

Он је уверио америчког новинара да се заробљеним америчким војницима ништа неће десити.
„Ништа се неће десити вашим војницима. Добро се старамо о њима, здрави су… Ми поштујемо Женевску конвецију. Нећемо повредити ваше војнике.“

Он је испричао и да је било је доста покушаја „албанских војника помешаних са тим бандитима са Косова да пробију нашу границу.“

„Наша војска их је зауставила. Они су имали велике губитке. Они беже после првог метка, увек. Кад год су покушали да пређу нашу границу бежали су уназад.“

А онда је у пред крај интервјуа упитао америчког новинара:
„Када наши војници гину, они знају за шта гину. Гину за отаџбину. А за шта ће умрети ваши војници 5.000 миља од куће?“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КИНЕЗИМА ПРЕКИПЕЛО: Враћамо Трампу истом мером, по сваку цену!

НИСУ ГА УПЛАШИЛИ! МАРКО ЂУРИЋ СУТРА ПОНОВО НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!

КО СВЕ ПОДРЖАВА МИЛА ЂУКАНОВИЋА: Након Харадинаја и Рама подржао Ђукановићеву кандидатуру

(ВИДЕО) Ево шта ће Русија представити на предстојећој војној паради!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon