Политика Србија

МИЛОШЕВИЋ ЈЕ ЗНАО ДА ГА ТРУЈУ! АДВОКАТ ЗДЕНКО ТОМАНОВИЋ: Дан пре смрти дао ми је писмо за Лаврова, сутрадан сам га ВИДЕО МРТВОГ У ЋЕЛИЈИ!

Бивши председник СР Југославије и лидер СПС Слободан Милошевић знао је да га Хашки трибунал систематски трује и због тога је, само дан пре смрти, затражио помоћ од Русије

Ово тврди познати адвокат Зденко Томановић, који је Милошевића заступао и бранио пред Трибуналом. Томановић каже да му је Милошевић само дан пре смрти дао писмо за Сергеја Лаврова у коме је преклињао да га Москва спасе из Хага. Сутрадан је пронађен мртав у ћелији.

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ГОРЕ? Захарова открила велику Обамину превару о „косовском референдуму“

Посебан захтев

Томановић се присећа да се Милошевић последњег дана живота понашао чудније него иначе и да је имао посебан захтев за њега.

– Дан пре него што је у ћелији пронађен мртав, Милошевић ме је замолио да дођем нешто раније код њега у затвор. Тражио је да његово, руком написано, писмо однесем у руску амбасаду, са захтевом да се то писмо преда министру Сергеју Лаврову. У том писму се жалио да га у Трибуналу трују и тражио је да га Русија спасе и заштити! Ја сам одмах предао то писмо руској амбасади, а пријем тог писма је касније потврдио и сам Лавров. Међутим, дан касније Милошевић је пронађен мртав – рекао је Томановић за ‘Недељник’.

(ВИДЕО) СПЕЦИЈАЛЦИ ГА ОПКОЛИЛИ ПА ОБОРИЛИ НА ЗЕМЉУ: Овако је изгледало хапшење манијака из Београда који је напао девојку!

Овај адвокат био је једини Србин који је видео мртвог Милошевића у хашкој ћелији.

– На томе сам инсистирао и усмено и писмено тог дана када је пронађен мртав. И након доста препирки дозволили су ми да га видим. Сва врата у затвору су била затворена, све ћелије затворене, није се чула ниједна реч, ниједан звук. Када су коначно откључали његову ћелију, Милошевић је лежао мртав на кревету, прекривен делимично чаршавом, с отвореном књигом и наочарима на столици поред кревета – подвлачи Томановић.

(ФОТО) ЦРКВА МАЛА ДА ПРИМИ СВЕ МЕШТАНЕ Цело Ђурђево плаче за убијеним кумом Гоце Тржан


Милошевића су мучили
као да је терориста

Зденко Томановић описао је и свој први сусрет са бившим председником у Хагу.
– Наш први хашки сусрет био је дан пре његовог првог јавног појављивања у Хагу и трајао је више од четири сата. Дочекао ме је обријан, у оделу. И правни вандализам ком је био изложен, и даноноћно упаљене рефлекторе у соби који су били део неприкладног односа према њему, и 40 килограма тежак панцир и врећу на глави коју су му ставили у транспорту подносио је с господском мирноћом и интелектуалном супериорношћу. Све то је видео, како ми је рекао, као ‘освету и кажњавање за то што смо бранили своју земљу, што нисмо дозволили да НАТО злочини остану сакривени’.

Путин и Макрон: Руско-француска хуманитарна операција изузетно успешна


Коментаришући ове Томановићеве тврдње, адвокат Светозар Вујачић уверен је да је све то истина.

– Слободан Милошевић је за тај срамни хашки суд био интелектуална и морална громада. Тачно је да су га тровали и на крају убили! Намерно су му давали погрешан лек, ‘рифампицин’, који му је подигао крвни притисак. На крају, Милошевић је једноставно ‘пукао’ као балон… – објашњава Вујачић.

Одбијено лечење

Његов колега адвокат Боривоје Боровић подсећа да је било тражено да се Милошевић пусти на привремену слободу ради лечења у Москви.

СРБИН УХАПШЕН У БЕРЛИНУ, кад видите шта је поседовао у тренутку хапшења, запитаћете се куда иде овај свет

– Милошевић је тражио да се лечи у Русији. Међутим, управа затвора и секретаријат Хашког трибунала одбили су тај предлог и захтев. Његова одбрана написала је потом жалбу. Ипак, негативан одговор је поново стигао, и то само дан пре Милошевићеве смрти. Тог дана кад му је стигло решење да је његова жалба одбијена, здравствено стање му се нагло погоршало – закључује Боровић.


Изручен Хагу без судске одлуке

Адвокат Томановић подсетио је и да је Милошевић послат у Хаг на криминалан и незаконит начин.
– Он је изручен Хагу без поступка екстрадиције, без права на приговор и на жалбу. Изведен је из притвора и изручен без усмене или писмене сагласности истражног судије. Дакле, без и једне једине судске одлуке. Нико никада није изведен из притвора без одлуке суда. Осим Милошевића. Нису му дали ни гаранције државе за пуштање из Трибунала ни за одлазак на лечење. Нису му дали ни право на председничку пензију. На крају, нису му дали ни право на сахрану са државничким почастима као бившем председнику.

О Тијанићу и Тирнанићу

Томановић је у интервјуу описао и свој однос са познатим новинарима Александром Тијанићем и Богданом Тирнанићем.
– И Тијанић и Тирнанић били су захтевни и деликатни клијенти. Наш дугогодишњи и интензиван послован однос постао је пријатељство. У кући ‘Политика’, где сам их упознао, последњи пут су заједно седели током протеста 1996. Тада сам допутовао из иностранства и био непријатно изненађен извештавањем ‘Политике’ о бројности масе на улицама. Нашли смо се једне вечери код Хаџи Драгана Антића, тада директора ‘Политике’, Тијанић, који је тада министар информисања, Тирнанић, тада заменик директора ТВ Политике, и ја. Питао сам их како је могуће да не могу да видим из новина и телевизије шта се дешава у граду. И тада је почела расправа која се након неколико сати завршила тако што је Тирке рекао да не може више да издржи тај притисак и да више никад неће да дође у ‘Политику’, а Саша је најавио да ће сутра да поднесе оставку. И тако се десило. Антић је рекао да ће остати веран Милошевићу, јер без њега не би имао оно што има.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РАЗВЕЛА СЕ, КУПИЛА ВИБРАТОР, ПА ЗАВРШИЛА КОД ЛЕКАРА! „Користила сам га шест пута дневно, сваки дан, недељу дана…“

(ВИДЕО) НИКО НЕ ЗНА КАКО СУ ОВО ПРЕЖИВЕЛИ: Ауто им се разбио у делиће после стравичног судара, а они ишетали без иједне огреботине

(видео, фото) Захарова играла у Гучи, изненадила се ко ју је први дочекао

(ФОТО) Бахатом возачу паук дигао „ламборгини“ у центру Београда: Ауто је добио за 18 рођендан, а возио га је 200 на сат!

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon