Регион

Милош Јовановић: Катнић приетио да ће ме појести мрак ако лажно не сведочим

Кад смо се враћали са кратке паузе у судницу, специјални тужилац Миливоје Катнић је ишао иза мене и тихо је рекао "ако не радиш како ти се каже, појешће те мрак"

Један од окривљених у монтираном процесу за „државни удар“ Милош Јовановићизнио је нове чињенице везане за догађаје уочи и на дан парламентарних избора у Црној Гори 16. октобра 2016. године, наводећи да је био присиљен да лажно свједочи.

Он тврди да му је главни специјални тужилац Миливоје Катнић пријетио да мора да сарађује „иначе ће га појести мрак“. Изјаву, печатирану код нотара дао је и Душко Сретеновић којег је одбрана предлагала за свједока због његових „пословних веза са свједоком сарадником Сашом Синђелићем.

ПРИШТИНА СПРЕМА УПАД СПЕЦИЈАЛАЦА НА СЕВЕР КОСОВА: Албанци планирају да заузму Трепчу!

Подсјетимо, судско вијеће Сузане Мугоше раздвојило је поступак против Јовановића од судског процеса који се води против петоро српских држављана и лидера ДФ-а.

Сам свједок сарадник Саша Синђелић признао је у емисији „Ћирилица“ да је све што је изговорио у судници Вишег суда било последица малтретирања и мучења.

Слично тврди и Јовановић. Он је казао да му је главни специјални тужилац пријетио, те да му је специјални тужилац Саша Чађеновић срочио шта да изјави. Појаснио је и како је изгледао његов долазак у Црну Гору.

Саша Синђелић, наводи Јовановић, тврдио је да ради за руску службу. Истиче да његовим наводима није вјеровао нити га је икада видио са неким из Русије. Такође, инструкције које је добио од Синђелића нису биле да се нападне Скупштина Црне Горе већ просторије Демократског фронта.

ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА НАЈВЕЋИ БЛЕФ НАТО САВЕЗА: Ево како би изгледала копнена инвазија на Србију

„На дан избора он мени даје 500 евра и задатак да уништим један објекат молотовљевим коктелима, објаснио ми је да су то просторије неке политичке партије. Када сам дошао до циљаног објекта видео сам да је то цивилни објекат, полупао сам само два стакла на вратима и вратио се кући.

Пре него сам пошао за Црну Гору он ми је објаснио да су то просторије ДФ-аи да се он договорио са ДФ-ом (сумњао сам да се било шта са било ким договорио) да ја дођем и запалим ту зграду како би се окривила власт“, казао је Јовановић.

Наводи, да је међутим, по доласку у Црну Гору одведен у просторије специјалног полицијског одјељења, гдје га је чекао Саша Чађеновић. Све што је изјавио била је последица уцјене и пријетње.

„Они су срочили 99 одсто мојих изјава, противно мојој вољи. Напомињем да ми је константно прећено“, казао је Јовановић.

Напомиње да му је пријетио Катнић.

ДАНАС ЈЕ ЧИСТА СРЕДА! Ево шта на овај дан верници не смеју да раде

„Кад смо се враћали са краттке паузе у судницу, специјални тужилац Миливоје Катнић је ишао иза мене и тихо је рекао ‘ако не радиш како ти се каже, појешће те мрак“, објаснио је он.

Сретеновић: Према понашању Синђелића било је јасно да све намештено

Душко Сретеновић, чије је свједочење одбила Мугоша, изјавио је да му су га пријатељи упозорили на Синђелића јер је „у Црној Гори ухапшен генерал Братислав Дикић, те да му је то намјестио Синђелић“.

Синђелић ми је рекао да је све у вези хапшења генерала Дикића лично организовао“, казао је Сретеновић.

Наводи да је посумњао да се ради о личној освети јер је Дикић 10 година раније у Нишком затвору угушио побуну затвореника које је предводио Синђелић.

ЗАЈЕДНО ПРОТИВ ЈУТКЕ: КОНАЧНО СЕ ОГЛАСИО МУЖ МАРИЈЕ ЛУКИЋ КОЈУ ЈЕ МАЛТРЕТИРАО БАХАТИ ЈУТКА: Ја сам знао где она иде и шта ради…

Истакао је да је одбио да иде у Црну Гору.

„Саша је викао на мене и претио ми, и рекао ми да одем и запалим нешто у Црној Гори“, посвједочио је Сретеновић.

Кад је одбио Синђелић му је наложио да купи карту за Милоша Јовановића и да га одвезе на аеродром.

(ФОТО) ШТА ТО БЕШЕ ЕМПАТИЈА? МЛАДИЋ ЛЕЖАО БЕЗ СВЕСТИ НА УЛИЦИ: Никога НИЈЕ БИЛО БРИГА, а онда је дошла ПОЛИЦИЈА

„Рекао сам Синђелићу да нема смисла да тражио од мене нешто као што је паљење нечега у Црној Гори јер је то православна братска држава и братски народ и ја се залажем за чојство и поштење, а Саша се смејао и пио пиво испред продавнице код мог стана. Било ми је јасно да је све намештено јер је Саша био весео, а Срби су били ухапшен у затвору у Црној Гори“, нагласио је Сретеновић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Да би сустигао Русију – Пентагон улаже 2,6 милијарди долара у хиперсонично оружје

АМЕРИКА издваја 250 милиона долара за ВОЈНУ ПОМОЋ УКРАЈИНИ! Ево на шта ће средства бити утрошена

ЦРНОГОРСКОГ ДИВА ОД 2 МЕТРА СУ СЕ СВИ ПЛАШИЛИ КАО САМОГ ЂАВОЛА: Аркан је само једном виђен како плаче, на сахрани овог човека!

(ВИДЕО) АМЕРИ ИЗВЕЛИ СИМУЛАЦИЈУ РАТА СА РУСИЈОМ И КИНОМ, резултат их пренеразио, НЕ САМО ДА БИ БИЛИ ПОРАЖЕНИ, већ и…

in4s.net

Оставите коментар