Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas
Спорт

МИЛОРАД КОСАНОВИЋ ОШТАР ПОСЛЕ МУНДИЈАЛА: Крстајићу, ко ти је састављао тим? У нормалним околностима он не би ни био селектор!

Испадање после прве фазе на мундијалу није изненађење, већ незнање и аматеризам. Ко још почиње одлучујући дуел са два почетника, јасан је искусни тренер Милорад Косановић.

СКАНДАЛ: Раде Шербеџија ухапшен у Калифорнији!

Милорад Косановић замерио је селектору Младену Крстајићу и челницима ФСС на лошем резултату репрезентације на СП у Русији. Искусни српски фудбалски стручњак сматра да је наша селекција на мундијалу деловала као група аматера.

Како сте видели репрезентацију Србије на СП?
– То је било јако слабо! Кад кажете Белгија, Бразил, Енглеска имате слику у глави како играју на СП. Кад кажете Србија, немате ништа! Празно! Нисмо имали ништа у фази одбране, ништа у фази организације игре, ништа у завршници, сем пролаза Тадића по десној страни. Митровић статичан, скакао је из места и стално је у фаулу. Ту нема игре. Кад дођемо у посед лопте не зна се шта ћемо урадити. А, штопери, само су лупали по лопти – почео је разговор Косановић.

ОГЛАСИО СЕ РАДЕ ШЕРБЕЏИЈА НАКОН ХАПШЕЊА – Ево шта наш глумац каже!

Колико вас је изненадио састав тима који је почео меч против Бразила?
– Није то изненађење, већ незнање и аматеризам! Ми смо на СП, играмо против најбољих играча на свету, не можете ту да правите такве импровизације. А, оне се праве кад немаш игру. Највећа грешка је што смо играли са три везна играча који имају по 190 цм, у моменту кад се игра екстра брз фудбал. Зато су та наша деца била немоћна. Матић и Сергеј у пару против Бразила? Па, разапео си Матића на крст! А, фали ти Миливојевић.Шта то онда значи?
– Гарантујем да тим против Бразила није саставио Младен Крстајић! Он је играо фудбал и то озбиљан. Иако није био тренер толико о фудбалу зна. Он сам сигурно не би одлучујућу утакмицу почео са два почетника. Не знам што се Раставац није бунио. Или није смео да се буни?

Да ли је Младен Крстајић највећи губитник овог СП?
– Да се разумемо, немам ништа лично против момка. Не интересује ме Крстајић! У нормалним околностима није ни требало да буде селектор. Њега ми нисмо изабрали, њега су поставили. Нико нас из струке није питао за мишљење.

ЕВРОПА У ТРАНСУ, АМЕРИКА У ШОКУ: Невероватна идеја Путина! ЛУКАШЕНКО ПРИСТАО!

Зашто?
– Па, то већ дуго траје. Још од 2006. године, од довођења оног Шпанца (Хавијер Клементе оп.а.), па до данас. Колико смо од тада имали селектора? Нађите да ли је иједан селектор после направио каријеру. Изузев Синише Михајловића који има име.

Printscreen

Ко треба да сноси одговорност за неуспех?
– Ко да сноси? (смех) Онај ко руководи. Немамо ми ништа од те одговорности. Да видимо шта даље. У млађим категоријам су нам такође селектори почетници.

ДОСТА ФОЛИРАЊА, БРЕ: ЕВО ЗАШТО СМО КИВНИ НА ОРЛОВЕ!

И шта је онда закључак?
– Ми нисмо пришли не зато што играчу немају ељу и вољу, већ напротив. Вратили смо се што их воде аматери и почетници, они који не знају посао. И што је најваније основне ствари из игре нису урађене. Данас су све индивидуалне вештине подређене колективу. Момци су патриоте, али мораш им дати услове да то и докажу.

ИМАМО НАБОЈ
Да ли је недостајо национални набој?
– Много смо причали о томе, уместо да смо се бавили фудбалом и спортом. Немају момци мањак националне свести, него наиђу на тешко и тврдо. Свесни су на терену шта могу, а шта не.

ОТКРИВАМО КОЈА ЈЕ ШЕСТА ПО РЕДУ ДРЖАВА ПОВУКЛА НЕЗАВИСНОСТ ТЗВ. КОСОВА!

ОЧАЈНЕ ПРИПРЕМЕ

Кад сте видели да ћемо лоше проћи у Русији?
– На шта су личиле наше утакмице у Аустрији током припрема. Сви су играли, не зна се ко ће ући… Видело се да немамо концепт. Онда није ни чудо што су играчи на терену деловали обезглављено

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТУГА: Једини Србин у цркви – на Видовдан!

ВИДОВДАНСКО ЧУДО Српкиња, која се породила са сестрином материцом, добила дечака и дала му ЈЕДИНО ИМЕ КОЈЕ ЈЕ МОГЛА ДА МУ ДА!

НЕОЧЕКИВАНО: Признаје ли Трамп да је Крим део Русије?

Извор: kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu