in4s.net
Регион

Мило оскрнавио црногорску традицију: На капу ставио папине иницијале

Мило оскрнавио црногорску традицију.

СТРАВИЧАН УДЕС НА АУТОПУТУ БЕОГРАД – НИШ: Троје погинуло у ланчаном судару, прекинут саобраћај у оба смера!

Пише: Никола Васојевић

Има нечег понижавајућег у капи коју је лидер ДПС-а данас поклонио папи. За оне који не знају на капи су уписани иницијали Х.М.Б, што је световно име римокатоличког поглавара, Хорхе Марио Бергољо.

ТЕШКА НЕСРЕЋА НА ИБАРСКОЈ МАГИСТРАЛИ! Мушкарац (31) погинуо у СТРАВИЧНОМ УДЕСУ!

Капа је дио народне ношње, дио народног идентитета и неукусно је на њу стављати нешто што јој не припада. Међутим, као што лидер ДПС гаји идолопоклонство према свом лику у Црној Гори, када изађе ван ње он се слично понаша, па велича идоле који га примају, па су се тако и папини иницијали нашли на црногорској капи, како би се црногорск делегација додворила римокатоличком поглавару. Има ту нечег јадног, недораслог и неукусног. Једино оправдање је да таман какав је дар такав је и онај ко га је даривао и да они говоре један о другом. 

(ВИДЕО) КОКОРИН ТУЧЕ СТОЛИЦОМ У ГЛАВУ! Руски фудбалери пребили угледног ПОЛИТИЧАРА!

Нијесам нешто примјетио да културни народи и њихови политички представници нешто мијењају на својим националним симболима када их некоме даривају. Они и заврше у нечијој витрини онакви какви су били кроз вјекове и ти вјекови су њихова главна духовна тежина. Какву поруку има црногорска капа са папиним иницијалима није ми јасно, а мислим да то није јасно ни лидеру ДПС-а, али њега за то није много ни брига. Да јесте поклонио би папи капу онаква каква је. Немам ништа против ни капе са иницијалима краља Николе и они би папи нешто значили, односно показивали му да њен дародавац долази из земље која је имала краља и своју трдицију. Овако испада да смо једва дочекали папу, па да на капу ставимо његова слова. Непотребно и понижавајуће?

ХОРОР! Ован УБИЦА СЕЈЕ СМРТ по Лајковцу! Жена била код комшинице – следећег тренутка БИЛА ЈЕ МРТВА!

Питам се како ће на ово реаговати Управа за запштиту културних добара? Хоће ли опоменути и казнити лидера ДПС-а што је оскрнавио црногорску капу, јер је на њу ставио нешто што јој не припада. Ево, свакога дана бране културна добра по Црној Гори од неадекватне прераде, па очекујем да чим се лидер ДПС-а врати из Италије да га посјете инспектори Управе и казне по закону!

„ПЉУНУО МЕ, УХВАТИО ЗА КОСУ И …“ Таксиста физички насрнуо на студенткињу из НЕВЕРОВАТНОГ разлога

Да ли се лидеру ДПС-а и црногорској делегацији омакло или не, али папини иницијали на мјесту гдје не припадају написани су ћирилицом. Виђи врага од лидера ДПС-а, па се размеће ћирилицом по Ватикану, док је у Црној Гори гуши и брише на сваком кораку. Изгледа да је ипак ћирилица јача од оних који је прогоне, па она успије некако да их надвлада и појави се тамо гдје је најмање очекујете. Овога пута на капи коју је лично поручио лидер ДПС-а. Питам се је ли то случајно или се то из замршених новокомунистичких идеолошких лавирината неким чудом пројавила суштина Црне Горе и њена језичка традиција. Било како било лидер ДПС-а треба да захвали ћирилици што се пред папом није тотално обрукао, већ само дјелимично, јер је барем приказао писмо које је вјековима традиционално у Црној Гори!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОДНОСИ ВЕЛИКИХ СИЛА СТИГЛИ ДО ТАЧКЕ УСИЈАЊА: Нови судар САД и Кине око иранске нафте биће ускоро

(ФОТО) Паника у Холандији због терористичког напада: Мушкарац пронађен са експлозивом у аутомобилу

ПАЛА КРВ У ОБРЕНОВЦУ: На мушкарца пуцано из кола у покрету

(ВИДЕО) ГЛАВНИ ГРАД ДРОГЕ У ЕВРОПИ СЕ НАЛАЗИ У АЛБАНИЈИ Камионима одвозе раднике у бербу, међу којима су и деца.. А плантаже чувају наоружани стражари

in4s.ne

Оставите коментар