Printscreen
Регион

Мило опет хоће фотељу

Лидер Демократске Партије Социјалиста Црне Горе најавио повратак на државну функцију. Васиљевић: Цео ДПС се крије иза Ђукановићевих леђа, а он неће да управља из сенке.

НЕМАМ амбиције да из сенке управљам политичким животом – поручио је својим опонентима Мило Ђукановић, лидер ДПС, не одбацујући могућност, ако то буде потребно, да се кандидује за председника Црне Горе на изборима идуће године.

(ВИДЕО) УЖАС У КРАЉЕВУ: Помахнитали полицајац брутално тукао децу

– Кад год буде потребно учинити нешто да се то сачува и унапреди, онда никада нећу бити у дилеми ангажовати се или не, казао је Ђукановић. – Својих 25 најбољих година дао сам да се дође до онога што се данас сматра тековином савремене Црне Горе. То је, пре свега, вредно национално и државно остварење, а онда свакако и лично постигнуће.

„Господар у два века“, како га називају критичари, Ђукановић је једини балкански лидер који се шест пута, за 27 година, враћао на неку од највиших државних функција. У премијерску фотељу седао је чак пет пута, а једном је био и председник Црне Горе, док се његова владавина протеже у прошлом и овом веку. Да ли ће лидер ДПС бити кандидат владајуће коалиције знаће се до 22. децембра, поручили су из ове партије.

– Цео ДПС се крије иза Ђукановићевих леђа. Зато је могућа двосмисленост његове изјаве да неће владати из сенке. Упркос одговорности за распродају и девастацију Црне Горе, не може му се порећи да у политичким договорима држи реч. Његовим ауторитетом Црна Гора је пристала да призна Косово, уведе санкције Русији, без референдума уђе у НАТО. Сигурно је да ће због тога или бити награђен повратком да влада са трона, а не из сенке, или да се повуче и препусти да ствари теку како су одавно кренуле. Оно што је заиста важно, разлике у суштини нема. Црна Гора се неће ослободити атипичног колонијалног статуса без потпуних реформи, лустрације, унутрашње консолидације, помирења и окретања реалној економији – каже за „Новости“ мр Вељко Васиљевић из Покрета за промене.

Наш саговорник наглашава да одсуство традиционалних вредности и губитак историјског идентитета суштински и далекосежно доводе до губитка нације.

ИСПЛИВАЛИ ДОКУМЕНТИ ЦИА СА ОЗНАКОМ ВИСОКЕ ТАЈНОСТИ: Ово је велика мистерија Југославије! Од ње су стрепели чак и Американци!

– Насупрот тврдњама о обнови државности, путу ка интеграцијама и сличним флоскулама, којима ДПС, инструиран прљавим капиталом, заварава генерације црногорских држављана – каже Васиљевић. – Црна Гора јесте промењена, али у убрзаном смислу одумирања идентитета, утопљеног у вредност новца и најгорих особина тзв. западне цивилизације. Наравно, постоје и западне вредности, али Црна Гора није усвојила ништа од тога. Зар није овде све на продају? Тај култ подаништва и продаје остаће, на крају, једино достигнуће ДПС.

ОПОЗИЦИЈА БЕЗ СВОГ ПРЕДСТАВНИКА

СЛОМИЛА МУ ЈЕ СРЦЕ, А ОН НИЈЕ МОГАО ДА ЈЕ ВИДИ НА САМРТИ: Ево како је настала најтужнија песма Томе Здравковића

Што се тиче посвађане и подељене опозиције, готово је извесно да ће изостати заједнички кандидат. Демократски фронт сматра да би нестраначка личност могла да победи кандидата ДПС, па и ако би се радило о Ђукановићу, док тако не мисли остататак из редова „грађанске опозиције“. Спорадично се помињу могући кандидати из СНП-а и УРА, који ће тешко моћи да угрозе представника власти.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Мугабе НИЈЕ поднео оставку

Заев долази у прву посету Србији

„Четник” снимао војне радаре у Румунији

Извор: Новости.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
25°
Sun