Илустрација (Фото: Pixabay. com)
Занимљивости

МИЛИОН ГОДИНА СЕ НИЈЕ ДЕСИЛО: „Земља стакленик“ прети да спржи човечанство!

Задржавање температура на 1,5 до 2 степена изнад прединдустријских нивоа могло би да буде много теже него што се до сада мислило, показала је нова студија.

(ФОТО, ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО: Интервју с Марјаном Наумовом, Рускињом која воли Србију, Милошевића и Младића, жели да посети Космет

Према раду објављеном у часопису „Proceedings of the National Academy of Sciences“, чак и ако би се све државе света придржавале Париског споразума постоји велика опасност да ће Земља уцћи у услове које климатолози називају „Земља стакленик“.

СЛУЧАЈ КОЈИ ЈЕ УЗНЕМИРИО СРБИЈУ Теодору (5) малаксалу донели у болницу, лекар рекао да је размажена и послао је кући, СУТРА ЈЕ УМРЛА!

Аутори су у студији идентификовали десет процеса који би могли да имају ефект домина и да делују по принципу повратне спреге тако да раст температура више неће зависити само од људске емисије угљен-диоксида, преноси Б92.

(ФОТО) ОВДЕ ЈЕ УБИЈЕН КУМ ГОЦЕ ТРЖАН! КАМЕРЕ СНИМИЛЕ СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН!? По селу се прича свашта, ОВО ЈЕ МОГУЋИ РАЗЛОГ УБИСТВА!

У ту групу спадају отапање леда, ослобађање метанових хидрата с два океана, слабљење копнених и морских одвода угљен-диоксида, пораст активности бактерија у океанима, одумирање амазонских прашума, смањење снежног покривача на северној хемисфери, нестанак арктичког леда у летњим месецима, али и смањење антарктичких морских и копнених ледених плоча.

(ВИДЕО) СТРАШНО! СНИМАК ОТКРИО КОМШИНИЦУ МОНСТРУМА: Црногорка отровала пса из суседног дворишта, ПА ГЛЕДАЛА КАКО УМИРЕ У МУКАМА

На пример, отапање леда из земље ослободиће велике количине метана који је много снажнији од угљен-диоксида.

У ЈАДРАН СУ СТИГЛЕ НОВЕ, ОПАСНЕ ВРСТЕ АЈКУЛА Све више мигрирају из топлијих мора, а међу њима је и ВЕЛИКА БЕЛА

То ће јачати ефекат стакленика, даљи пораст температура и даља отапања. Наиме, научници предвиђају да ће океани, који тренутно апсорбирају и топлоту и угљен-диоксид и делују као њихови одводи и складишта, у једном тренутку нагло почети да ослобађају угљен-диоксид.

(ФОТО) ПОРНО СКАНДАЛИ, ПОДВОЂЕЊЕ И ЗАТВОР: Даме наше естраде у центру скандала ЕЛИТНЕ ПРОСТИТУЦИЈЕ!

Према новој студији, то би могло да почне да се догађа већ при температурама од близу два степена вишим од прединдустријских. Аутори предвиђају да би температуре с временом могле да се стабилизују на глобалном просеку који би био од четири до пет степени виши од прединдустријског, док би нивои мора могли да нарасту за од 10 до 60 метара.

СЕФ ПУН ПАРА ТЕЖАК 100 КГ! ДЕТАЉИ ФИЛМСКЕ ВАТРОГАСНЕ АКЦИЈЕ У ЗЕМУНУ: Стигло наређење Како знате и умете ИЗВЛАЧИТЕ ГА! А кад су га отворили ТЕК ЈЕ УСЛЕДИО ШОК!

– Прелажење прага водило би према много вишим просечним температурама од било којих међуглацијалних у последња 1,2 милиона година. Ако се прекорачи праг, добијена путања вероватно би узроковала озбиљне поремећаје екосистема, друштва и економија. Потребна је колективна људска акција да се Земљини састави усмере далеко од потенцијалног прага и стабилизују. Таква акција подразумева управљање биосфером, климом и друштвима – упозоравају аутори.

ВЕЛЕОБРТ ТРАГЕДИЈЕ У БЕЧИЋИМА Суд одбија да прихвати да је богата сликарка из Будве била пијана када је колима покосила веренике Милоша и Снежану

Неки стручњаци предвиђају да би у свету топлијем скоро 4 степени могло да живи једна десетина данашњег броја становника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИЗРЕШЕТАЛИ СУ МУ АУТО, ЈЕДВА СПАСАО ЖИВУ ГЛАВУ! Огласио се бивши Чуметов шеф обезбеђења и открио да ли сумња на супругу: Као и сви у браку и ми имамо несугласице…

ШОКАНТНА ИСТИНА О СРПСКИМ РАДНИЦИМА У НЕМАЧКОЈ: Ако желите да одете тамо боље прочитајте ово

ДЕТАЉИ СМРТИ ТУРИСТЕ У ТУНИСУ Србин се обесио у хотелској соби, а САМОУБИСТВУ СУ ПРЕТХОДИЛА НЕПРИЈАТНА ДЕШАВАЊА

ВОЛЕО ТЕ КАО ЈА НИЈЕ НИКО: Форензичар снима песму о Јелени Марјановић! Стихови погађају право у душу!

ИЗРЕШЕТАЛИ СУ МУ АУТО, ЈЕДВА СПАСАО ЖИВУ ГЛАВУ! Огласио се бивши Чуметов шеф обезбеђења и открио да ли сумња на супругу: Као и сви у браку и ми имамо несугласице…

Руски одговор на америчке санкције

Извор: Б92

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon