Политика Србија

МИЛИЦА ОТКРИЛА ОНО О ЧЕМУ НИКО НИЈЕ СМЕО РЕЧ ДА КАЖЕ! Терају нас да сами копамо своју јаму!

Члан Председништва Српског сабора Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски реаговала је поводом најаве да ће филм "Терет" са антисрпским садржајем бити једини филм из Србије који ће нас представљати на 71. филмском фестивалу у Кану.

Она је прозвала Министарство културе које је финансирало овакав пројекат и затражила одговорност ресорног министра, Владана Вукосављевића.

Текст преносимо у целости:

УБОД СТРШЉЕНА ОД КОЈЕГ СЕ НИСМО ОПОРАВИЛИ

Док је на Косову и Метохији 1998. године буктао албански тероризам, српска кинематографија била је у служби помирења српског и албанског народа. На биоскопска платна те године стигао је филм „Стршљен“ финансиран из буџета Министарства културе СРЈ.

АЛБАНЦИ ОДСЕКЛИ ГЛАВУ МОНАХУ! ПРЕПОЗНАЛИ ГА ПО ЛИЧНОЈ КАРТИ И БРОЈАНИЦИ!

Прича о албанској мафији, умреженим картелима, криминалу и освети паралелно прати љубав између двоје младих – Албанца и Српкиње. Док су Албанци на КиМ издвајали новац за опремање и обуку терористичких формација, плаћали милионе лоби групама у Америци, изнудом куповали нашу земљу и ресурсе – Србија је улагала средства у пропагандне филмове о љубави и помирењу. За то време бројни светски медији писали су о крволочним Србима и жртвама Албанцима.

Уследили су рат, погроми, етничко чишћење, једнострано проглашење независности, свеобухватно брисање српске државности на Косову и Метохији.

(ФОТО) ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ КРВАВОГ ОБРАЧУНА У ЦЕНТРУ КРУШЕВЦА: Свирепо убиство шокирало грађане, у близини препуних кафића КУРШУМИ ЛЕТЕЛИ НА СВЕ СТРАНЕ!

Сада, 20 година касније – Срби су снимили филм „Терет“ који говори о наводним бруталним злочинама над албанским народом. Тема је монтирана антисрпска афера „Хладњача“ закувана у страним амбасадама, спроведена од стране њихових пијуна у нашим институцијама и пласирана у јавност посредством невладних организација и медија у њиховој служби. Србија плаћа филм који приказује како Срби у хладњачама превозе лешеве Албанаца!

„Терет“ ће бити једини филм из Србије који ће представљати нашу кинематографију на 71. филмском фестивалу у Кану. У главној улози је хрватски глумац Леон Лучев. Да ли је ико могао да замисли да ће неко понижење и блаћење Србије проћи без Хрвата?!

ДА САМ БИО ТУ НЕ БИХ ОДОЛЕО ДА МУ ЗВЕКНЕМ ШАМАРЧИНУ! Шешељ о нападу на Жујовића у Јарку!

Ко је помогао реализацију овог филма – Филмски центар Србије, Секретаријат за културу и јавно информисање АП Војводине, француски државни фонд CNC, европски фонд за копродукције Еуримагес, Хрватски Аудиовизулни центар, Фонд Visions Sud Est, Хуберт Балс Фонд фестивала у Ротердаму и Доха филмски институт.

Нисмо изненађени што бројне стране фонадације финансирају овај пројекат, али се поставља питање – Шта је интерес Србије да улаже у пропаганду против сопствене државе и народа?!

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ОТКРИВА: Вучић ће са Путином марширати у строју Бесмртног пука и носити слику свог деде

Оснивач Филмског центра Србије је управо држава! Челници овог центра поручују да је овај филм уметнички, а не политички и да је „здравије да ми отварамо овакве теме, а не странци“. Закључак је да је боље да ми плаћамо стварање срамотне слике о Србији, него да то чине досадашњи финансијери. Ниво окупације у Србији је достигао врхунаца, па нас сада терају да сами копаму своје јаме. Доста су они новца улагали у такве подухвате, време је да се ми мало испрсимо.

С обзиром на то да је Министарство за културу ове године издвојило чак милијарду и пет милиона динара за пројекте Филмског центра Србије (више него претходних година), сматрам да је неопходно позвати на одговорност министра културе, Владана Вукосављевића. У озбиљним државама финансирање пројеката који имају за циљ да оклеватају државу и народ, овакав поступак тумачи се као најбруталније деловање против државних и националних интереса и подлеже највећој одговорности – и кривичној и политичкој.

Уместо да овакав поступак Министарства културе буде тема на седници Владе Србије, премијерка дели лекције министру због хрватске геј сликовнице за децу.

ЗАКЛАО ЖЕНУ ЗБОГ ФЕЈСБУКА! Ово је ШОКАНТНА позадина СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА у Косјерићу!

Србија је улагала велике напоре, трпела понижења, правила уступке и нагодбе, прошла кроз процес колективног посипања пепелом да би спрала неправедно нанету љагу са лица нашег народа и државе у свету. Сада сами улажемо новац у сопствено понижавање и каљање угледа и то у тренуцима када се суочавамо са највећим притисцима да признамо тзв. Косово.

Да ли су Србији непријатељи уопште и потребни када нам у институцијама седе овакви министри?!

УБОД СТРШЉЕНА ОД КОЈЕГ СЕ НИСМО ОПОРАВИЛИДок је на Косову и Метохији 1998. године буктао албански тероризам, српска…

Posted by Милица Ђурђевић on Tuesday, 8 May 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ЕВО ШТА ЋЕ СВЕ РУСИ ПРИКАЗАТИ СУТРА НА ВОЈНОЈ ПАРАДИ! Путин представља тенк који сам лоцира мете!

(ФОТО) ХИТ! БАЛКАНЦИ СЛАВИЛИ ЂУРЂЕВДАН УСРЕД БЕРЛИНА: Бацили на ражањ 12 јагањаца у парку, избезумљени Немци звали полицију и ватрогасце!

ВУЧИЋ ИЗ МОСКВЕ: Са Путином ћу разговарати о питању Косова и Метохије!

ПРОНАЂИТЕ НАЧИН ДА СЕ УТАКМИЦА ОДИГРА: ОЕБС реаговао због скандалозне одлуке Приштине да забрани Звезди гостовање у Грачаници

ПРОВЕРИТЕ ЗАШТО СЕ ПРИЧА О ДЕЧАКУ ИЗ БЕОГРАДСКОГ АУТОБУСА 37 МУЊЕВИТО ШИРИ ФЕЈСБУКОМ: У рукама држи кесицу чоколадних бомбона и пружа их ка мени…

(ВИДЕО/ФОТО) ЕКСПЛОДИРАО АУТОБУС У ЦЕНТРУ РИМА! Сумња се на тероризам!

Извор: Заветници.рс

Оставите коментар